Faraday kabini

Evet saçma bir konu olabilir, evde kullanılmayan küçük bir oda var, oraya yalıtım olarak ses yalıtım malzemesi arasına bakır kaplamayı düşünüyorum ve topraklayacagim

Amaç kalkanlamayi tüm odada icra etmek

Bu mümkün müdür? İşe yarar mı? Saçmalık mıdır, bu konu ile alakalı hiçbir bilgi bulamadım.

Uzman arkadaşlar yardım

Düşünsenize neredeyse sıfır EMI paraziti ancak telefon çekmeyecek umrumda değil

Teşekkürler

tinfoil cabin.webp

Son düzenleme:
Tüm odada elektromanyetik kalkanlamaya girişmenin kendisi biraz mantıksız bir eylem zaten.Better Call Saul'da ana karakterin abisinde olduğu gibi bir obsesyon olmadıkça bu tip eylemlerin pek bir mantığı yok açıkçası.Faraday kafesi dediğimiz yapı neredeyse kullandığımız çoğu yerde var ve amacına göre tasarlanarak asansör kabininde,arabalarda,uçakta,mr cihazında,mikrodalga fırında hali hazırda yer alıyor.Esas amacınız gürültüden,dip sesden uzaklaşmaksa yalıtım haricinde kullandığınız tüm bileşenlerde üst düzey komponentlere geçmeniz daha mantıklı olabilir.

Tüm odada elektromanyetik kalkanlamaya girişmenin kendisi biraz mantıksız bir eylem zaten.Better Call Saul'da ana karakterin abisinde olduğu gibi bir obsesyon olmadıkça bu tip eylemlerin pek bir mantığı yok açıkçası.Faraday kafesi dediğimiz yapı neredeyse kullandığımız çoğu yerde var ve amacına göre tasarlanarak asansör kabininde,arabalarda,uçakta,mr cihazında,mikrodalga fırında hali hazırda yer alıyor.Esas amacınız gürültüden,dip sesden uzaklaşmaksa yalıtım haricinde kullandığınız tüm bileşenlerde üst düzey komponentlere geçmeniz daha mantıklı olabilir.

Haklısıniz ama ben radyo sinyali alıyorum, ya wifi dan ya da bulunduğum yerin radyo direğinden ya da baz istasyonundan ,wifi kapattım ama hala devam ediyor,buzdolabı motoru inanılmaz gürültülü, sonra araba geçerken bile bazen parazit alabiliyorum. Araba motorundan. Bilmiyorum bir bilene danışmak istedim.

Ben elektronik uzmanı değilim,sadece fizikten bir miktar anlıyorum.Kullandığımız kalite,standart,ce vb. sertifikalı cihazların belli bir seviyede elektromanyetik uyumlulukla üretildiğini biliyorum.Bu şekilde olmasa tüm cihazlar birbirinden,elektrik kabloların yaydığı manyetik alandan dahi etkilenip stabil çalışma düzenleri bozulurdu.Belli bir tolerans ve uyumluluk eğrisi olduğunu düşünüyorum,bu konuda uzman birisi daha iyi açıklayabilir.Ancak ben sizin durumunuzun psikolojik olduğu kanaatindeyim.Dip gürültüsünü,paraziti büyük önlemlere girişmeden kendi cihazımda basit yöntemlerle asgari düzeye indirdiğimden ötürü bu konuya takıntılı hale gelmeyi ve zaman harcayıp gereksiz masraflar oluşturmayı faydasız buluyorum.

Ben elektronik uzmanı değilim,sadece fizikten bir miktar anlıyorum.Kullandığımız kalite,standart,ce vb. sertifikalı cihazların belli bir seviyede elektromanyetik uyumlulukla üretildiğini biliyorum.Bu şekilde olmasa tüm cihazlar birbirinden,elektrik kabloların yaydığı manyetik alandan dahi etkilenip stabil çalışma düzenleri bozulurdu.Belli bir tolerans ve uyumluluk eğrisi olduğunu düşünüyorum,bu konuda uzman birisi daha iyi açıklayabilir.Ancak ben sizin durumunuzun psikolojik olduğu kanaatindeyim.Dip gürültüsünü,paraziti büyük önlemlere girişmeden kendi cihazımda basit yöntemlerle asgari düzeye indirdiğimden ötürü bu konuya takıntılı hale gelmeyi ve zaman harcayıp gereksiz masraflar oluşturmayı faydasız buluyorum.
Çok güzel bir noktaya değindiniz, psikolojik olabilir doğrudur ama bu yaşadıklarım gerçek

İki oda otemdeki buzdolabı motorunun iğrenç parazit yapmasını başka türlü açıklayamam. Çünkü uzaklaştıkça azalıyor.Evet EMI korumaları vardır ama dediğiniz gibi stabil çalışmaları içindir, gitar standardına göre olduğunu düşünmüyorum , burada radyo anteni gibi çalışan hassas bir ekipmandan bahsediyoruz. 4 mile kadar radyo dalgalarıni algilayabildiklerini okumuştum

Son düzenleme:
Evet buldum bazı stüdyolarda kullanılıyor. Gerisi nasıl döşeme yapılacağı, onu da öğreniriz, herkese teşekkürler

Edit: boşver pratik değil, konu kilit.

Verdiğim rahatsızlık dolayısıyla özür.

Son düzenleme:
Son düzenleme:

Geri