Fatih Akın

Müthiş bir yetenek ya bu adam. Her ne kadar kendisi haklı olarak Türkiye'yi ikinci vatanı olarak kabul etse de şuan dadünyada ki en başarılı Türk bence.

İlk olarak Temmuzda'yı izlemiştim bir süre çok mutlu bir şekilde yaşamamı sağlamıştı...
Sonra Duvara Karşı girdi vizyona.Tek kelimeyle mükemmeldi. Salondan etkilenerek çıkmıştın.
Daha sonra Kısa ve Acısız ı izledim çok beğendim.
Ve son olarak İstanbul Hatırası! Filmin güzel olucağını biliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim.Filmden çıkıtığımdan beri İstanbul'a geliceğim günü bekliyorum...

Bir tek Solino kaldı onu da bu ara izlemeyi düşünüyorum. Eminim o da en az diğerleri kadar güzeldir.
Ve bir sonraki Fatih Akın filmini sabırsızlıkla bekliyorum....
 
Almanya'nın yetiştirdiği ender Türk yeteneklerden...mükemmel bi yönetmen diyemem ama boş bi adam olmadığı kesin...

Duvara karşi'yı dün show tv de ikinci kez izledim,filmde dikkatimi çeken yönetmenlikden ziyade Birol Ünel oldu,çok kalite bi oyuncu bence...
 
Keşke TV de izlemeseydin abi ya. Kesilen sahnelerde filmin çok güzel detayları gitmiş.Benim TV'de izliyen bazı tanıdıklarımın bilmediği yerler var...

Bir de eğer DVD'sini alırsan orda Birol Ünel ve Fatih Akın'ın muhabbetleri var. Eminim çok hoşuna gidicektir. Adam B.Ünel'i o hale getirene kadar çok çekiyor gerçekte 🙂
 
kültürlü bir adam olduğu ve iyi gözlem yaptığı kesin.ama duvara karşı dan önceki filmleri ki temmuz da ve kısa ve acısız da iyi ama geçiş dönemi filmi havası var.istanbul hatıra sını izlemedim ama umarım duvara karşı dan sonra düşüş dönemi yaşamaz.
 
son zamanlarda isminden çok bahsediliyor.gerçekten cok basarılı bir yonetmen .her yaptıgı filmin altından büyük bir basrı ıle cıkmasını bılıyor...
 
Duvara Karşı'yı vizyondayken izleyememiştim, sonra da üşendim. 🙂 Fatih Akın'ın yönetmeni olduğu ilk film olarak Crossing The Bridge:Sound Of Istanbul - İstanbul Hatırası adlı belgeselini izledim ve müzikle yakından ilgilenen biri olarak büyülendim. Belgeselin çekiminde başka bir müzisyenle beraber çalışması ve bu Alman müzisyenin de kayıtlarıyla katkıda bulunması çok hoş bir şeydi. (Hele ki, filmin soundtrackleri şahanedir.)

Sonrasında, geçen yaz Duvara Karşı'yı da izleme şansını buldum ve gördüm ki, Fatih Akın daha İstanbul Hatırası filminden önce son noktayı koymuş. Ele aldığı konular, çekimler, saheneler o kadar güzeldi ki, Zamanında izlemediğim için pişan olmadım değil.

Yalnız iki eserde kullanılan birkaç ortak mekân ve arasahne vardı.Duvara Karşı'da, Türk kızıyla evlenen ve hapisten çıkınca Türkiye'ye gelen adamın ilk gece kaldığı otel odası aynı zamanda İstanbul Hatırasın'da Fatih Akın'la Türkiye'ye gelip, film için çalışan Alman müzisyenin kaldığı odayla aynı. Hatta iki filmde de odanın balkonunda verilen bir güneş batımı sahnesi var ve açıları dahi aynı. 🙂 Ayrıca Duvara Karşı'da sahne aralarında ekranda gördüğümüz davullu, zurnalı o müzisyen ekibiyle de İstanbul Hatırası'nda kendilerine ayrılmış birkaç sahnede de sık sık karşılaşıyoruz.

Saygılar...
 
Bizim buraya henuz gelmedi ama gelince izlemek istedigim bi film var "Crossing the Bridge: the Sound of Istanbul".

Filmde Baba Zula, Erkin Koray, Duman falan geciyomus. Bu filmi izleyenler varmi. Nasil bi film ?
 
Ferry demiş ki:
Bizim buraya henuz gelmedi ama gelince izlemek istedigim bi film var "Crossing the Bridge: the Sound of Istanbul".

Filmde Baba Zula, Erkin Koray, Duman falan geciyomus. Bu filmi izleyenler varmi. Nasil bi film ?
İstanbul Hatırası vizyonda değil artık ve henüz VCDsi çıkmadı piyasaya. (Aylardır peşindeyim. 🙂) Nasıl bir film olduğu ile ilgili meraklarını filmin başlığından ( http://www.turkrock.com/ftopic21938.html+the+bridge) daha iyi öğrenebilirsin, buraya yazmaya başlarsak konu çok dağılır. 😉

Bu arada sevgili Ferry, Crossing The Bridge: The Sound Of Istanbul (İstanbul Hatırası) bu perşembe (23 mart), yani yarın, saat 20.30'da NTV'de verilecek. Geçenlerde bir kez daha vermişlerdi, gerçi bazı sahneler kısaltılmış ama hiç izleyememekten iyidir, değil mi? 😉

Sevgiler...
 
Konuyla ilgili değil ama Crossing the Bridge'in müzikleri gerçekten çok etkileyiciydi.Tabutta Rövaşata'nın film müziklerinden sonra tekrar çok etkilemişti beni Babazula..
 
Kısa ve acısızı izlerken çok etkilenerek ve merakla izlediğimi söyleyemiyeceğim, duvara karşı da birnevi , Temmuzda yı da öyle gözlerimi dike dike izleyemedim..

Fatih akın her filminde mesaj olarak filmin biryerlerinde duran kültür çatışması belki de benim ilgi alanımı oluşturmayan bir konu olduğundan can sıkıcı bir hal aldı hep ...Konu ve içerik olarak sevmememin dışında genel anlamda da sanki görüntü güzel ama içi göründüğü kadar güzel olamayan filmler gibi gelmişti bana nedense..Sadece izledim filmelerini ve bitti hepsi bu..Derin izleri yok yani..
 
hürriyet in verdiği dvd ler arasında bunun filmleride var. hemen hemen hepsini topladım. beğeniyorum, temmuzda ve köprüyü geçince gibi film-belgeselleriyle iyi reklamımızı yapıyor.
 
Bir Türk yönetmenden çıkmış Soul Kitchen kadar keyifli ve eğlenceli başka film izlemedim diyebilirim. Bir kez izlediğim filmi kolay kolay tekrar izleyemem ama bunu defalarca izlerim. O derece hoşuma gitti.
 
O film var ya o film; bak abartmıyorum 6 aydan fazla olmuştur DVD'si yanıbaşımda rafta duruyor, izlemedim. Bazen insan böyle harekete geçmemekten kaynaklanan saçma hareketler yapıyor... Film o kadar geçerli diyorsunuz yani?
 

Geri
Üst