3000 TL bir amfi için fazla bir bütçe değil, sorun TR de 3000 TL ye satılan amfinin TR satış fiyatı ile ilgili.
Birde şöyle bir durum var, Sıfır Kemper profiling, patron çıldırdı! 3000 TL. Paran da var. Alman mı? 😀
Devlet İbanez'den vergi almıyor demek ki.Tek açıklaması var bunun vergi. Devlet alıyor yani parayı.
Tabi bunların dışında asla bir amfiye 3000 tl de vermem
Bu forumda laf sokmaya calismak bir gelenek mi acaba. Bildgimi soyledim yanlis yada dogru.Devlet İbanez'den vergi almıyor demek ki.
Laf sokmak mı? Yapmayın ya şu laf sokmaksa tamam sen de bir laf sok ödeşelim. Nelerle uğraşıyoruz.Bu forumda laf sokmaya calismak bir gelenek mi acaba. Bildgimi soyledim yanlis yada dogru.
Ben özellikle amfi gibi şehir şebekesine bağlanan cihazlarda Amerika ile karşılaştırma yapmanın çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bizzat gözlemlediğim kadarıyla hem Mesa Boogie hem de Fender için Avrupa ile Amerika fiyatları arasında ciddi fark var (bayi ve mağazaların maliyetlerinden bahsediyorum bu arada). Bunun en büyük sebebi Avrupa için farklı bir güç trafosu kullanıyor olmaları. Kısaca Fender ve Mesa Boogie'nin Avrupa'daki bayilerine gönderdiği fiyatlar ile Amerika'ya gönderdiği fiyatlar arasında ciddi farklar var. Bu sebeple bence Türkiye ile bir kıyaslama yapılacaksa Avrupa fiyatlarını karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır.Verilen örnekten yola çıkacak olursak:
Amfinin ABD fiyatı 1.200 USD , yani takribi 1100 Euro. TR fiyatı ise 2.200 Euro. Aradaki 2 kat fiyat farkını hiçbir vergi açıklayamaz maalesef. Bariz sıkıntılı bir fiyat politikası var, hiçbir şekilde tartışmaya açık da değil ne yazık ki. Hala bu kafa ile giden firmaların ayakta olduğunu görmek (distribütörden bahsediyorum) enterensan...
Katılmıyorum, TR ve Avrupa arasında bile 2 kata yakın fiyat farkı var...Ben özellikle amfi gibi şehir şebekesine bağlanan cihazlarda Amerika ile karşılaştırma yapmanın çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bizzat gözlemlediğim kadarıyla hem Mesa Boogie hem de Fender için Avrupa ile Amerika fiyatları arasında ciddi fark var (bayi ve mağazaların maliyetlerinden bahsediyorum bu arada). Bunun en büyük sebebi Avrupa için farklı bir güç trafosu kullanıyor olmaları. Kısaca Fender ve Mesa Boogie'nin Avrupa'daki bayilerine gönderdiği fiyatlar ile Amerika'ya gönderdiği fiyatlar arasında ciddi farklar var. Bu sebeple bence Türkiye ile bir kıyaslama yapılacaksa Avrupa fiyatlarını karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır.
Sevgili Bandroll aynı anda aynı Fender amfinin usa ve avrupa versiyonuna sahip oldum.Trafoları aynı idi.sadece farklı voltajlar için trafoda farklı turlarda çıkışlar mevcuttu.boardda 2 3 soket yeri değiştirerek ve güç kalosunu değiştirerek aynı trafo ile 110 ve 220 de kullanılabiliyor.Boardda her iki konfigürasyon için girişler var.Burada pahalı olmasının tek nedeni bence dağıtıcı firma.Sonuçta usa de de tax var ve bayi kar ediyor.Kargo ve vergi maliyeti aradaki 2 kat fiyatı açıklamıyor.Tamamen pazarlama taktiği.Zaten bence adanların fazla satalım beklentisi yok.Burada 1600 euro olan princeton reverbü usa den getirmiş bir arkadaştan 2700 tl ye aldım ve keyifle kullanıyorum.Ben özellikle amfi gibi şehir şebekesine bağlanan cihazlarda Amerika ile karşılaştırma yapmanın çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bizzat gözlemlediğim kadarıyla hem Mesa Boogie hem de Fender için Avrupa ile Amerika fiyatları arasında ciddi fark var (bayi ve mağazaların maliyetlerinden bahsediyorum bu arada). Bunun en büyük sebebi Avrupa için farklı bir güç trafosu kullanıyor olmaları. Kısaca Fender ve Mesa Boogie'nin Avrupa'daki bayilerine gönderdiği fiyatlar ile Amerika'ya gönderdiği fiyatlar arasında ciddi farklar var. Bu sebeple bence Türkiye ile bir kıyaslama yapılacaksa Avrupa fiyatlarını karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır.
Tamam ona lafım yok zaten. Demek istediğim Amerika ile TR'yi karşılaştırırsak aradaki fark iyice uçurum oluyor ama bu gerçeği tamamen yansıtmıyor. Bunun sebebi markaların Avrupa ve Amerika'ya farklı fiyatla ürün göndermesi. Avrupa ile kıyaslayınca da bizdeki bayilerin ne kadar fahiş fiyat çektiğini görüyoruz. Bu konuda herhangi bir aksi iddiam zaten en başından beri yok.Katılmıyorum, TR ve Avrupa arasında bile 2 kata yakın fiyat farkı var...
Dediklerinize katılıyorum.Trafo kısmı için yazdım.Farklı olduğunu yazmışsınız ama aynı trafo çoğu zaman.Tamam ona lafım yok zaten. Demek istediğim Amerika ile TR'yi karşılaştırırsak aradaki fark iyice uçurum oluyor ama bu gerçeği tamamen yansıtmıyor. Bunun sebebi markaların Avrupa ve Amerika'ya farklı fiyatla ürün göndermesi. Avrupa ile kıyaslayınca da bizdeki bayilerin ne kadar fahiş fiyat çektiğini görüyoruz. Bu konuda herhangi bir aksi iddiam zaten en başından beri yok.
Aynı trafoyu kullanabilirler. Sizinki hangi modeldi bilmiyorum ama farklı trafo kullandıkları durumlar da var. Aşağıya 5 link paylaşıyorum 3'ü Avrupa 2'si Amerika.Sevgili Bandroll aynı anda aynı Fender amfinin usa ve avrupa versiyonuna sahip oldum.Trafoları aynı idi.sadece farklı voltajlar için trafoda farklı turlarda çıkışlar mevcuttu.boardda 2 3 soket yeri değiştirerek ve güç kalosunu değiştirerek aynı trafo ile 110 ve 220 de kullanılabiliyor.Boardda her iki konfigürasyon için girişler var.Burada pahalı olmasının tek nedeni bence dağıtıcı firma.Sonuçta usa de de tax var ve bayi kar ediyor.Kargo ve vergi maliyeti aradaki 2 kat fiyatı açıklamıyor.Tamamen pazarlama taktiği.Zaten bence adanların fazla satalım beklentisi yok.Burada 1600 euro olan princeton reverbü usa den getirmiş bir arkadaştan 2700 tl ye aldım ve keyifle kullanıyorum.
Zaten distribütör firma bu ürünleri şirket adı altında getirdiği için, bizim bireysel alabileceğimiz fiyata getirmiyor. Buna rağmen kendimiz getirsek daha ucuz oluyorsa; orada distribütör firmanın işgüzarlığı, uyanıklığı vardır.Yurtdışından 1600 Motor Araba getirsen taşıması, vergisi, pulu, osu busu herşeyi dahil fiyatı bu fender amfi gibi %125'e çıkmaz. O yüzden altı üstü bi gitar amfisini nerdeyse 2.5 kat fiyata satıp, vergi kılıfının altına sığınılmasınıda ben doğru bulmuyorum.