B
Bardamu
bu arada cavo, blues jr. hayırlı olsun 🙂
amca demiş ki:Alet 15 watt deniyor ama içinde bir yerde 50 watt okudum, neresinde yazıyor, şimdi hatırlamıyorum.
Norton_Antor demiş ki:amca demiş ki:Alet 15 watt deniyor ama içinde bir yerde 50 watt okudum, neresinde yazıyor, şimdi hatırlamıyorum.
O güç tüketimi.Ortaya çıkardığı saniyelik ses enerjisi değil.
Bardamu demiş ki:amca demiş ki:Deluxe tonları daha yumuşak ve parlak geldi bana. Deluxe tam alınası bir alet.
Ayrıca amfinin büyüdükçe tonlarının güzelleştiğini söylesem yalan olmaz. Daha güçlü hele ki iki adet 12 inç hoparlörden çıkan sesin tadı bir başka 🙂 Güç arttıkça evde kullanım sorun teşkil edebilir ama kısık seste bile kullanılsa 40 wattlık bir amfinin o derinlerden gelen etkileyici tonu 15 wattlık bir amfininkinden çok daha iyi olacaktır.
amca, sahnede blues jr.'ı yarısına kadar açabildiğini söylemiştin. kafamda muhakemesini yapmak açısından soruyorum, grubun muhteviyatı nedir, davul, bas, ikinci gitar vs. de var mı? çaldığınız tarz hakkında da biraz bilgi verirsen yardımcı olur. o volümde zorlanmış power lamba seslerini gönlünce elde edebiliyor musun?
kafama takılan bir nokta da, eğer sahnede blues deluxe'ü kullanırsan sanırım volümünü yarıdan bile az açabilirsin, bu da power lambaları hemen hiç zorlayamayacağın anlamına gelir. yanılıyor muyum?
amca demiş ki:Norton_Antor demiş ki:amca demiş ki:Alet 15 watt deniyor ama içinde bir yerde 50 watt okudum, neresinde yazıyor, şimdi hatırlamıyorum.
O güç tüketimi.Ortaya çıkardığı saniyelik ses enerjisi değil.
Güç tüketimi 180 watt. Hoparlörde 50 watt yazıyormuş.
cavo demiş ki:kafam karıstı 180 banada fazla geldi ama bunu bana 3 kişi söyledi.ne alacam ben simdi
gidip eşşek kadar trafo almayım
harbi fırınmış mubarek teşekkürler deliturkodeliturko demiş ki:http://www.fender.com/support/manuals/pdfs/manuals_elec/guitarpdf/Blues_Junior.pdf
sorunun çözümü bu linkde, helal olsun amfi değil fırın
Tube demiş ki:Blues junior eğer amerikadan geldiyse büyük bir ihtimal 120V tur çevirici alırken buna dikkat edin. 110 ile 120 arasındaki fark lambalı amfilerde çok fark eder.özellikle kış aylarında 220 nin 190 volta düştüğünü biliyorum.eğer amfi 120 ise 220>120 alın.