Mantıklı mı diye sorman normal ama benim en anlamsız bulduğum sorudur. Mantıklı mı demek kendi satınalma karaını birine tasdik ettirmek demek. Ben o sorumluluğu almam... bilgi ve deneyim özelinde konuşurum. 15k paran varsa ve iyi bir amfiye vermek istiyorsan mantıklı ama ya daha iyisi varsa, ya bunu daha ucuza bulursan vs vs... bilemem.
Neyse.. Catalyst iyi bir amfi. Katana kadar oyuncaklı değil. Daha az işi daha iyi yapıyor ama o net. Ama bu Katana kötü demek değil.
ID Core'dan boyut, ses seviyesi ve özellikler olarak memnunsan küçük amfi bakacaksın. BENCE bu konuda zirve Yamaha THRii 30, sonra Katana AIR-EX, Cube Dual LX ve Spark 2 arkasından gelenler (sıra farketmez). Hotone Pulze ve en son NUX Mighty Space de eklenebilir bu listeye.
Büyük boy amfi bakacaksan (modellemeli vs) Catalyst yine başa koyarım. Sonra sırasız Katana, Blackstar Silverline, Blackstar ID:X, Line 6 Spider V (IV değil V) düşünebilirim.
Bu arada yukarıda adı geçen her amfiyi bizzat kullandım hem de her jenerasyonunu... mk1, mk2, v1,v2 filan... dedim ya deneyim ve bilgi benim referansım.