ben zaten marka fanatizmi yapmadığım için Godin aldım. ayrıca Swing ve Blade'e de baktım. illa en çok satılan markalardan olmasın istedim hatta 😀
Godin Session mı aldın?
Godin Session beni acayip etkilemişti o fiyata o gitar inanılmaz kesinlikle.
ben zaten marka fanatizmi yapmadığım için Godin aldım. ayrıca Swing ve Blade'e de baktım. illa en çok satılan markalardan olmasın istedim hatta 😀
Godin Session mı aldın?
Godin Session beni acayip etkilemişti o fiyata o gitar inanılmaz kesinlikle.
gitarlarda ne olur bilmem de, bass gitarda fender devri öyle kolay bitmez. aman sakın bana warwick demeyin, güldürmüyor bile artık. 🙂 şaka bir yana, ben biraz geri kafalıyım sanırım. bir gibson les paul tonunu hala gözümüz kapalı anlayabiliyorsak, tele ve strat'ı tuşe gözetmeksizin american mı mexican mı olduğunu anlayabiliyorsak, bu markalara insanlar boşuna fanatik olmuyor diye düşünüyorum. kesinlikle over-rated değiller, tek sıkıntı bazı markalara şans verilmemesi. mesela agile, schecter, godin gibi markalar da oldukça başarılılar ama çok nadir bilinir. cort deyince akla sadece başlangıç seviyesi gitarları cort-x serisi geliyor, çok yanlış bu. kimse tutup da bana bu yüzden Fender over-rated demesin, cidden bu söylem "ya bırakın ferrari de marka mı şimdi, çok abartılıyor" demek gibi, megan fox'u, adriana lima'yı beğenmeyen türk kızı tribi gibi bişey bu 🙂 tek mesele, diğer değerli markaların under-rated oluşu.
gitarlarda ne olur bilmem de, bass gitarda fender devri öyle kolay bitmez. aman sakın bana warwick demeyin, güldürmüyor bile artık. 🙂 şaka bir yana, ben biraz geri kafalıyım sanırım. bir gibson les paul tonunu hala gözümüz kapalı anlayabiliyorsak, tele ve strat'ı tuşe gözetmeksizin american mı mexican mı olduğunu anlayabiliyorsak, bu markalara insanlar boşuna fanatik olmuyor diye düşünüyorum. kesinlikle over-rated değiller, tek sıkıntı bazı markalara şans verilmemesi. mesela agile, schecter, godin gibi markalar da oldukça başarılılar ama çok nadir bilinir. cort deyince akla sadece başlangıç seviyesi gitarları cort-x serisi geliyor, çok yanlış bu. kimse tutup da bana bu yüzden Fender over-rated demesin, cidden bu söylem "ya bırakın ferrari de marka mı şimdi, çok abartılıyor" demek gibi, megan fox'u, adriana lima'yı beğenmeyen türk kızı tribi gibi bişey bu 🙂 tek mesele, diğer değerli markaların under-rated oluşu.
O gitar bende olsa seymour duncan 59' takardım direk hiç düşünmeden.
Ancak tiz dedin şimdi bir düşünmek lazım JB falan olabilir belki..
Fender'i marka olarak ele aldığımızda overrated olmasının sebebi zaten diğer değerli markaların underrated oluşu(ki bu durum çoğunlukla çaldığı gitarın fiziksel özelliklerinden pek anlamayan toplumumuzda görülüyor), bu markalara şans verilmemesi. ancak kesinlikle Ferrari örneğinde hatalı olduğunuzu düşünüyorum. Zira custom shop vb. modeller hariç kalite açısından birçok markanın gerisinde kalmakta(USA üretimleri diğer USA'de üretim yapan markalarla karşılaştırdığımızda). Fender'in bu derece satış başarısı yakalamasının nedeni daha önce de çok kez denildiği gibi, marka ismini kullanarak farklı üretimde düşük kalitede dolayısıyla ucuz üretim yapması. Fender'i Fender yapan ürün kalitesi değil, sektördeki yaşı, ortaya çıkarttığı yeni gitar modelleri, dolayısıyla gelen marka değeri. Ancak boynuz kulağı geçer, bu durumla her sektörde sıkça karşılaşılır, mucit icad eder, ardılları geliştirir. Teknik açıdan bakıldığında Fender'in ürettiği çoğu gitar üst kalite değil(Elinize aldığınızda size hoş geliyor olabilir, tonu çok güzel olabilir, ancak kaliteyi belirleyen çok başka etkenler bulunmakta), kaliteyi anlamak için en iyi kaliteyi bilmek gerekir öncelikle. Bu açıdan bakıldığında Fender'i aşağıdaki gibi yerleştirebiliriz(Bu tabii ki benim gözlemlediğim kadarıyla şahsi görüşüm);
Uzakdoğuda üretilen ipsiz sapsız gitarlar--------->----------Endonezya, hindistan vb. ülkelerde markaların yaptırdığı fason üretimler------------->----------Yine Fason Kore malı gitarlar----------> Fender(USA modelleri, custom shop hariç) ------->=-------- Seri üretim Japon Gitarlar(Burada bahsi geçen aletler bizzat japon markaları) ---------->-------- Amerika'da seri üretim yapan diğer çoğu marka--------->------ Custom Shoplar ----------- >= ---------- Butik markalar(Blackmachine, Mayones, ViK Guitars, Bernie Rico JR. vb.)
Konuyu açan arkadaş sanırım istediği bilgiyi daha önceki yanıtlardan aldı, böylece meydan bize kaldı 😀
Kendim de Fender kullanıyorum, daha önce de dediğim gibi tonu güzel, hoş gitar, şu an ana gitarım, gayet işimi görüyor, ancak objektif olarak bakıldığında Fender yukarıdaki gibidir.
gitara başladığımdan beri aklımda hep şu var. ortalama bir gitar, mümkünse lambalı bi amfi ve analog pedallar. lambalı amfi oturduğum yer itibariyle mümkün değil, ayrı taşıyamam amfiyi. bi de konser durumu olduğu zaman pedalı taşımak daha kolay geliyor. o yüzden manyetik değişimini pek düşünmedim şimdiye kadar. sence çok değiştirir mi alacağım sesi? yani bir analog pedal kadar değiştirir mi?