Arkadaşlar, orjinal Fender ve Custom Shop parçalarından bir partcaster topluyorum da. Fender "esquire" olacak tek manyetikli. Wiring konusunda çok fazla spekülasyon var. Orjinal wiringte neck pozisyonunda 0.50uf cap kullanılıyor ve baya boğuk. Sanki ton potansını sonuna kadar kısmıssın gibi bir ses. Zaten bir bass gitarı taklit edebilsin diye yapılmış. Leadlerde ve genel çalımda oldukça kullanışsız. Bu sesi biraz daha parlatmak için kapasitör değerlerinde değişimler yapıyorlar. Ve araştırdığımda herkes bir sürü değerden bahsediyor. Kafam çok karışmış durumda. Esquire konusunda bilgili biri varsa Hangi kapasitörü veya wiring'i öneririsiniz diye sormak istedim. Ayrıca konudan bağımsız ama oldukça merak ettiğim başka bir konuda da. Kablolar. wiring kablosunun kalitesi tonda ne gibi değişimler yaratır. "Clothed cable" daha mı iyi bir tona sebep olur mesela?
1000pf kapasitörler daha p90 gibsonmsı bir tonu var. Aslında benim de aradığım şey bu. Ancak bunun için hangi kapasitörü almak daha mantıklı emin değilim aslında.
Referans aldığım gitar bu btw. burada da kapasitörü değiştiriyor, benim de istediğim böyle. Ama hangi kapasitör değeri söylemiyor.
1000pf kapasitörler daha p90 gibsonmsı bir tonu var. Aslında benim de aradığım şey bu. Ancak bunun için hangi kapasitörü almak daha mantıklı emin değilim aslında.
Referans aldığım gitar bu btw. burada da kapasitörü değiştiriyor, benim de istediğim böyle. Ama hangi kapasitör değeri söylemiyor.
Son düzenleme: