Kapasitörleri aldım. Sprague 0.012uf olan paper in oil onu jazzmaster'ın ritim devresine taktım, kendi kapasitörü 0.02 olduğundan baya kapalı bir ton veriyordu bununla ses açıldı ve daha iyi oldu. Tabii lead'e göre yine hala koyu öyle de olmalı zaten. Ton potuyla oynayınca ise baya değişik sesler alıyorum özellikle ton tamamen kapalıyken cocked wah efektine benzer tonlar çıkıyor ve baya hoşuma gitti. Diğer 0.033'ü lead devresine taktım o zaten orijinal jm kapasitör değeri. İki kapasitörün de verdiği ses farklı ikisi de kendine has ve güzel.
Bir de yıllar önce aldığım çok eski bir parlor akustik gitarım vardı 50 ya da 60'lar romanya yapımı ona da baya eskiden bir manyetik modifiyesi yapılmış onun içinden de antika cts marka 1 meg potanslar çıktı baya da değerli parçalar yurtdışında 200-300 dolara satıyorlar. Zaten yenilerden çok daha kaliteli olduğu belli tank gibiler. Neyse işte hazır vintage 1 meg potlar da çıkınca hepsini benim japon jazzmaster'a taktım.
Aşağıya ses örneği koyuyorum. Önce Ritim sonra lead devresinde çalıyorum. (ritimde zaten sap manyetiği aktif lead'te de sap seçili) ikisinde de ton tamamen kapalı başlıyorum sonra ortaya getiriyorum en son tamamen açıyorum. Bahsettiğim cocked wah benzeri ton ilk çaldığım kısımda.
bu da ufak bir performans:
180163 eklentisini görüntüle