Valla amfi de önemli ama, en önemlisi middle manyetiğinin tona etkisi. Ara pozisyonlarda middle manyetik etkisi az geliyorsa biraz daha yükseltmek bir çözüm olabilir -bana göre en etkili çözüm-.
Bunun dışında üç aşağı beş yukarı net bir clean ses alıyorsanız aslında pek başka bir şeye gerek yok, Blues Junior şart değil 🙂 Ama bütçeniz varsa tabii ki clean'iyle meşhur amfiler almak lezzeti katlayacaktır.
Bir de abartmadan bir kompresör ekleyebilirsiniz zincire, o da tonu şöyle bir toparlar, az gelen frekansları daha duyurur hale getirir, tatlı yapar tonu.
Bütçe fazlaysa yine de parayı acımasızca amfiye yatırın derim 😀 2500 TL epey iyi bir bütçe açıkçası. Clean'le çok haşır neşirseniz kompresör de alın mutlaka bence.
Ton parmaklardadır...
![]()
Manyetikten manyetige degisiyordur belki, middle manyetik baskin olsun demedim zaten; etkisi az geliyorsa yükseltmek iyi olabilir dedim. Benim deneyimim hep bu sekilde oldu. Ciddi miktarda asagidaysa, tona olan azicik etkisi bahsedilen ton icin yardımcı olamaz ki. Elbette çok da yukseltip sap manyetiginden daha baskin hale getirmemek lazim. Deneme yanilma isi zaten, zor bir sey degil.Öncelikle quack sesi eski tip manyetikler ile daha etkin alınabiliyor, yani ağırlıklı 3 manyetiğin de aynı olduğu ve middle'ın RWRP olmadığı vintage setler. 57/62 seti var bir gitarımda, en çok quack'i bu setle alabiliyorum, Vintage Noiseless setim iyi sonuç vermiyor. Sonrasında 2 ve 4.pozisyonlarda iyice belirgin oluyor bu quack ama middle pickup'ın biraz aşağıda olması, baskın frekansların neck veya bridge'den gelmesi açısından önemli, yani yükseltmek doğru değil. Modern setlerde bridge pickup 'hot' (yüksek çıkışlı) oluyor, o yüzden bu tip setlerde 4.pozisyon daha uygun olacaktır. Amplide de hafif kompresyon verilmiş clean ton veya hafif overdriven ton yardımcı olacaktır.
Videoda ki amfi champion serisi sanırım ama blues junior düşünüyorum. Acaba ondan alabilir miyim ki bu tonu ?