Fender Limited Edition Vintera 70s Hakkında

Merhaba arkadaşlar. 50k bütçem var. Fender bir gitar almak istiyorum. Fakat player serilerini mi alsam yoksa biraz daha çıkıp şu an Zuhal Müzikte olan
gitarı mı alsam karar veremedim. İki gitarıda denemedim fakat önümüzdeki hafta istanbulda olacağım ve ikisinide deneyeceğim indirimler bitmeden. Bu rakama 2.el Usa al diyebilirsiniz fakat firmam tasarım ve prodüksiyon üzerine olduğu için sıfır ve faturalı bir ürün almak masraf gösterebilmem açısından cazip geliyor. Sizce player yerine bunu almak mantık lı mı ? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

Vintera'lar gerçekten güzel gitarlar, fakat bu pau ferro klavyeli olan için o kadar yükselmezdim açıkcası ben 🙂 (sanırım indirimin nedeni bu, rosewood olanlar bu kadar indirime uğramamış, Player 2 serisinde de rosewood'a geri dönüş yapmış Fender ama daha Zuhal'de göremedim ben) Ayrıca Vintera'larda truss rod eski tip (adı üstünde vintage 🙂 yani özel bir alyan almazsanız sapı sökmek durumunda kalıyorsunuz sap ayarı için. Manyetik çıkışları da Player Series'e göre farklı, kullananlar aydınlatacaktır. Road Worn olanlarından bulursanız, bunlarda relic olmuş biçimde Nitro-cellulose cila mevcut, doğal yollardan eskiyebilir. Ağırlık ve denge olarak Player Series'den üstün gitarlardır. Squier'ın Classic Vibe'da yaptığını, Fender bu şekilde tekrarlıyor, Amerikan Vintage modellerdeki özelliklere ucuz alternatif eklemiş oluyor. Japon Fender'lere bakın diyecektim fakat fiyatları bunlar kadar inmemiş. Maple klavyeli güzel indirime girmiş Vinteralar mevcut ama...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde müzik yapan biriyim hatta bir de evim müsait olduğu için 30-40k bandında bateri almak istiyorum . O yüzden max 40-50 bandında geziyorum bateri alacağım için. Playerlar 34k bandındayken acaba bu gitara artı 15k vermek mantıklı mı bilemiyorum 🙂 Gidip tabiki deneyeceğim ama ilk olarak buradaki arkadaşlardan bilgi almak istedim. Tabi buda gözümden kaçmış

Elimde vintera 50s var. Gayet güzel gitar. Player serisinden işçilik manyetik vs daha iyi. Ama arkadaşların dediği gibi sap ayarı işi sıkıntı 😁

MVIMG_20241114_084419.webp

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde müzik yapan biriyim hatta bir de evim müsait olduğu için 30-40k bandında bateri almak istiyorum . O yüzden max 40-50 bandında geziyorum bateri alacağım için. Playerlar 34k bandındayken acaba bu gitara artı 15k vermek mantıklı mı bilemiyorum 🙂 Gidip tabiki deneyeceğim ama ilk olarak buradaki arkadaşlardan bilgi almak istedim. Tabi buda gözümden kaçmış

7.25 inch radius, soft V sap ve epey alçak ince fretler herkesin rahat edebileceği ozellikler değil, bunlari göz önünde bulundurun bence, hatta deneyin derim. Truss rod ayari için sap sökmek de işkence resmen. Bunca vintage spec'lere gelemiyorum şahsen ben.

Geri