@crushhh dostum selamlar,
Kisisel deneyimlerimi gozden gecirince sana katilmadigimi soylemeliyim. Elimden cok fazla strat gecti
(USA, MX, Squier ve diger Cin mali cakmalar) hatta su an da aktif kulandigim stratim 20 kusur yil once sifir alip zamanla modifiye ettigim Cin mali bir marka strat.
MX stratlarin koprusu oldukca kalin ve saglam. Ben yillarca hic bir yerini asindirip bosluk yaratmayi beceremedim. Ancak kullanim tarzimiz farkli olabilir, saygi duyarim.
Daha alakali yardimci olabilmek adina
"Fender Meksika Standart" modelindeki koprunun fotografini yuklemen mumkun mu acaba? Konu strat olunca yanlis anlasilma cok olabiliyor. Bunu ortadan kaldiralim.
6 noktadan vidali mi yoksa 2 noktadan vidali mi?
Saddle vidalari hizali mi?
(vida saddle in tam ortasina mi giriyor yoksa kenara yakin mi)
Saddle larin vintage gibi kivrik mi yoksa squierlerdeki gibi duz mu?
Ben
bu konuda, 2 noktadan vidali usa strat koprusu tercih etmistim. Cok uzun zaman oldu hala guzel guzel kullaniyorum. Sikayetim yok. Govde orjinalde 6 noktadan vidali kopruyle gelen bir govdeydi. 2 noktadan vidali kopru takmak icin iki delik delindi. Bir tanesi sorunsuz delindi. Birinde vernik catlagi gibi yuzeysel bir catlak olustu ancak pickguardin altinda kaldigi icin sorun olmadi. Blok sorunsuz sigdi
(dive bomb mudur nedir o sekilde) dibine kadar yatirmadim hic ancak gayet guzel harekt ediyor.
Cok kaliteli kopru ureten firmalar var ama
(mantikli bir aciklamasi olmasa da) strat modifiye ederken ne yaparsak yapalim USA strata benzetmeye calisiyormusuz gibi hissedip USA Fender parcalarina yoneliyorum hep. Henuz pisman olmadim.
Hatta su an hafif Charvel tarzi
(rear-routed denilen) bi strat toplama dusuncesindeyim
(hesap kitap vs.). Govdeyi yapacak firma buldum, fiyatta anlastim ama boya pahali tutuyor. Boya arastiriyorum. Usenmezsem yeni bir konu acip foruma soracagim. O projede de 2 noktadan vidali Fender USA strat koprusu kullanacagim.