Merhabalar, öncelikle 17 yaşında müzik öğrencisiyim dolayısıyla gitar çalarken en ufak ses bozukluğu (komasıdır akortudur entonasyonudur) rahatsızlık veriyor, zevk vermiyor zaten kulağın bozulmaması için adam akıllı bir gitar çalmak gerek. Bundan 1 ay önce 900-1000 lira arasında bir squier aldım. Squier hakkında okuduğum hiçbir yazıda o gitarların müzikle alakası olmayan, ooo elektro mu hadi çalalım gir nothing else matters söyleyelim tarzında yeni başlayanlar için acemi gitarı olduğu yazmıyordu. Almadan önce deneme imkanım olmadığı için gitar geldiğinde "BU NE A*K"den başka diyebildiğim bir şey olmadı. Akort tam iken herhangi bir telde 12.perdede neredeyse yarım ses fark vardı. Herneyse dedim aldığım yere götüreyim sap ayarı veya entonasyon ayarı ne gerekiyorsa yapılsın öyle çalayım. Bu arada her perdede bozukluk olduğu için akor basıldığında inanılmaz sesler geliyordu. Neyse gitarı götürmüş ayarını yaptırıp getirmişler. Bi umutlandım aldım elime gitarı önceki halinden 1koma daha iyi 😀 Bir kaç gitariste sordum bana bu markanın müzikle uğraşan birine göre olmadığını ve fender almam gerektiğini söylediler. Aldığım yer de aynı şekilde. 20 yıllık bir fender çaldım ses bakımından teller arası bırakın 1komayı daha küçük bir fark bile yok. Herneyse gitarı geri iade edip Meksika yapimi standart stratocaster alıcam. Böyle problemlerle karşılaşır mıyım? Görüşleriniz neler? Bu işten gerçekten anlayan müzisyenlerin cevaplarını bekliyorum.