Fender standard strat / Squier cv 50s strat

Yeni seri endonezya fender veya squier cv almanın hiçbir manası yok. İkisi de önceki serilere göre her anlamda düşük kaliteliler. Ya 2. el meksika standard/player veya yeni player 2 serisi fender ya da 2. el çin dönemi 2008-2019 classic vibe bakın. Ben olsam bulabildiğim en ucuz ve temiz meksika fender'i alır üzerine iyi bir manyetik seti takarım.

Bütçeyi çok zorlamak istemiyorum dersen classic vibe (çin) da öneririm herhangi bir modifiyeye de ihtiyacı yok. Mesela linkteki tertemiz görünüyor. Aynısından bende de var. Japon fenderim de var çoğu zaman bunu çalıyorum. Çalım ve ton olarak bana daha çok keyif veriyor.

Teşekkür ederim dediğinizi düşüneceğim🙏🏻

Fender her zaman fenderdir de iki gitar birbirine benzemiyor ki, squier cv serisinde kalın vernikli sap var. Hem çalım hissi hem tonlar farklıdır. Ben vernikli sap tercih ettiğim için squier cv almıştım. Tonları da oldukça iyi, şıkır şıkır strat. Fender alacağım illa deseydim vintera ya da classic serisini tercih etmem lazımdı en ucuz yollu olarak. Onların da sıfırı 3 katı fiyattı. İkinci elde 2 katına bulunuyor yaklaşık.
Cv güzel bu arada ben memnunum.

Fender her zaman fenderdir de iki gitar birbirine benzemiyor ki, squier cv serisinde kalın vernikli sap var. Hem çalım hissi hem tonlar farklıdır. Ben vernikli sap tercih ettiğim için squier cv almıştım. Tonları da oldukça iyi, şıkır şıkır strat. Fender alacağım illa deseydim vintera ya da classic serisini tercih etmem lazımdı en ucuz yollu olarak. Onların da sıfırı 3 katı fiyattı. İkinci elde 2 katına bulunuyor yaklaşık.
Cv güzel bu arada ben memnunum.

Hocam bu Squierin manyetikleri fender standartdan daha iyi ve genel olarak CV standart fendere göre bi tık daha iyi.

Kendim Clasic Vibe 50's strat kullanıyorum, genel anlamda sahnedeki hafifliği, çalım rahatlığı ve manyetik tonu olarak memnunum. 50'ler stratı olması ve maple saplı olmasından kaynaklı olarak tonunun tiz oldugunu genel olarak treble'ı düşükte kullandığımı söylemeliyim. Aynı zamanda da sol telinin ilk perdesinde bir entonasyon sorunu yaşıyorum gitardan kaynaklı olarak, luthierlerin de çözebileceği bir durum değil. Bunlar dışında gayet güzel. Kaliteliye yakın bir gitar hissiyatı veriyor elindeyken, oyuncak tutmadığını anlıyorsun.

Bu arada ekleme olarak da Türkiye'deki Squier ve Fender gitarların fiyatlarının deli saçması olduğunu söylemeliyim. İnanılmaz gereksiz pahalılar. Avrupa ve Amerika pazarında 430 dolar civarlarında satış fiyatı olan bir gitarı Zuhal'de güncel kurla 765 dolar gibi bir fiyata satmak kimin fikriydi bilmiyorum. Ben asla bu paraları vermezdim. Kendi gitarımı Romanya'dan getirttim. Yaklaşık maliyeti 470 dolar civarlarında olmuştu (gigbag ile beraber). Size de tavsiyem imkanınız varsa bu şekilde yapmanız olur.

İşte getirtme muhabbeti de su acidan sıkıntı ayni model ayni agac gitar ama biri digerinden daha cok hoşuna gidebiliyor calarken tonu. Ayni agac ama herhangi bir bolgesi o gitara denk geldigi zaman tokluk hissini azaltip arttirabiliyor

İşte getirtme muhabbeti de su acidan sıkıntı ayni model ayni agac gitar ama biri digerinden daha cok hoşuna gidebiliyor calarken tonu. Ayni agac ama herhangi bir bolgesi o gitara denk geldigi zaman tokluk hissini azaltip arttirabiliyor
aynı marka model gitarlar arasında agac tonu hissiyatı azaltıp arttırabiliyor fikrine katılmıyorum hocam ya. Aynı seri aynı model gitarlar arasında gerçekten zaman zaman hissiyat ve kalite farkı görülebiliyor ama ben abartıldıgını düsünüyorum bu durumun. Farkın da sebebinin agaçtan kaynaklı olduguna inanmıyorum şahsen

aynı marka model gitarlar arasında agac tonu hissiyatı azaltıp arttırabiliyor fikrine katılmıyorum hocam ya. Aynı seri aynı model gitarlar arasında gerçekten zaman zaman hissiyat ve kalite farkı görülebiliyor ama ben abartıldıgını düsünüyorum bu durumun. Farkın da sebebinin agaçtan kaynaklı olduguna inanmıyorum şahsen

Böyle bi şey mümkün değil, devasa değil ama hisseden hisseder. Sadece tek bir ağacın bi bölümü daha sağlam daha toktur bi bölümü daha zayıftır hacim ve kalite bakımından. Aynı şey işlemciler için de geçerli mesela. İşlemcinin ham maddesi silikondur, silisyum ile elde edilir. Seri üretime girer bir seri kimi 5070 olarak çıkar kimi 5090 ya da kimi i5 olarak çıkar kimi i9 olarak çıkar, silikon kalitesi denen bi kavram vardır işlemcilerde ve bu da overclock potansiyelini belirler. Ben bi çok kez mağazada aynı gitarları denedim akustik olsun elektro olsun. İki sefer de teşhirdeki gitarı almışımdır daha güzel hissettirdiği için halbuki aynı model öbürü de 🙂

Böyle bi şey mümkün değil, devasa değil ama hisseden hisseder. Sadece tek bir ağacın bi bölümü daha sağlam daha toktur bi bölümü daha zayıftır hacim ve kalite bakımından. Aynı şey işlemciler için de geçerli mesela. İşlemcinin ham maddesi silikondur, silisyum ile elde edilir. Seri üretime girer bir seri kimi 5070 olarak çıkar kimi 5090 ya da kimi i5 olarak çıkar kimi i9 olarak çıkar, silikon kalitesi denen bi kavram vardır işlemcilerde ve bu da overclock potansiyelini belirler. Ben bi çok kez mağazada aynı gitarları denedim akustik olsun elektro olsun. İki sefer de teşhirdeki gitarı almışımdır daha güzel hissettirdiği için halbuki aynı model öbürü de 🙂
gitar tonunu aynı model gitarlar arasındaki ağac faktöründen daha fazla etkileyen 2000 tane şey sayarım, gitar ağacının farklı ağaçlar olması durumunda bile amfilenmiş seslerinde ciddi farklar yarattığını düşünmüyorum. siz gitarınızın ağacını seçerek Zuhal'de 12k tl fazla para vererek de alabilirsiniz tabii.

gitar tonunu aynı model gitarlar arasındaki ağac faktöründen daha fazla etkileyen 2000 tane şey sayarım, gitar ağacının farklı ağaçlar olması durumunda bile amfilenmiş seslerinde ciddi farklar yarattığını düşünmüyorum. siz gitarınızın ağacını seçerek Zuhal'de 12k tl fazla para vererek de alabilirsiniz tabii.

Hee yani sen diyorsun ki farklı ağaca sahip gitarlar arasında bile ciddi farklar yok 😀 Sen hayatın boyunca dijital kullanmışsın herhalde git lambalı amfi kullan bakalım gerçek fark nasıl ortaya çıkıyor. Tamam 21 yaşındaki kardeşim en çok sen biliyorsun biz bu yaşa kadar öğrenememişiz.

fretboards.webp

Materyalin doğası gereği deneyeceğiniz 10 tane aynı gitar bile aynı şekilde tınlamaz, ayrıca yukarıdaki görselde koyduğum gibi kozmetik konulara takıntılıysanız zaten deneyerek almanız gerekli. İdareten yada ileride değiştirmeyi düşündüğünüz bir gitar alıyorsanız kargo ile alınabilir, ama "ömürlük" olmasını düşündüğünüz gitar mutlaka denenerek alınmalı bence.

Hee yani sen diyorsun ki farklı ağaca sahip gitarlar arasında bile ciddi farklar yok 😀 Sen hayatın boyunca dijital kullanmışsın herhalde git lambalı amfi kullan bakalım gerçek fark nasıl ortaya çıkıyor. Tamam 21 yaşındaki kardeşim en çok sen biliyorsun biz bu yaşa kadar öğrenememişiz.
haklısın kral, sen kadar gitar tecrübem yoktur. doğrudur dediğin. kendi deneyimlerim bu yöndeydi.

Geri