sinan3002 demiş ki:
bende fender telecaster dusunuyordum sizce ötekilerden farkı nedır?
hangı modelini almalıyım. birde istedigim urunun en buyuk ozelligi hem sert hem slow sarkılarda gitmesi..
Telecaster gitarlar genel olarak blues ve türevleri için uygun olmakla beraber, fender firmasının stratocaster dan önceki ürettiği gitardır. Daha sonraları kullanıcılardan alınan feedback doğrultusunda stratocaster modeli şekillenmiştir. 3 adet single coil, tremolo, gövdenin ergonomik yapısı gibi değişimler gerçekleştirilmiştir.
Tonal zenginlik olarak bir stratocaster, telecaster gitara göre daha fazla varyasyona açıktır. Aynı zamanda daha kullanıcı dostudur.
Telecaster'ın da kendine has tonu olmakla beraber şu anki değeri, kendisine duyulan saygıdan ötürüdür. Tıpkı eski bir ford mustang gibi.
Toparlayacak olursak, stratocaster dediğiniz gibi " hem sert hem slow " çalınmak isteniyorsa daha uygun olacaktır. HSS konfigürasyonlu olanı sert tonlar açısından tercih edilse de asıl strat sesi SSS kombinasyonudur.
Bütün bunlara rağmen, kendi kişsel zevkiniz gitar tercihinizi belirler. Ben sadece genel geçer doğrulardan bahsettim. Doğru olan bütün gitarları deneyip en çok hoşa gidenin alınmasıdır.
edit: telecaster gitarların da çeşitli manyetik kombinsayonlarına sahip versiyonları mevcuttur.
www.fender.com adresinde tüm bilgiye ulaşabilirisiniz.