K
KartalkeremQ
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Foruma daha yeni kaydoldum ve direkt olarak soruma geçmek istiyorum. Eğer yaptığım bir yanlış mevcutsa affola. Sorum şu; Üniversite öğrencisiyim ve alternatif rock yapan bir grupta solo gitar çalıyorum. Genel olarak çaldıklarımız duman, mor ve ötesi, seksendört, gece, ogün şanlısoy vs. Fakat ben arada evde GnR, Metallica, Led Zeppelin çalmaktan da hoşlanıyorum.Şuan Behringer marka bir strat replikası kullanıyorum s-s-s dizilimli ve elektro gitarımı değiştirmek istiyorum. Bir Gibson les paul almak istiyordum ama malumunuz fiyatları almış başını gitmiş. Bende çocukluk aşkım olan ve bana gitarı sevdiren telecasterlere göz diktim. Fakat korkum şu ki ben öyle sürekli blues yapan birisi değilim. Sanki ne bileyim Telecaster alır da Blues yapmazsam gitar bana küser gibi geliyor.Tam bir Batuhan Mutlugil hayranıyım beni gitara başlatan zat tır kendisi. Ama yanlızca Telecaster gözüme güzel geliyor Fenderler arasından.Bir Les paul da alabilirim ama ben telecaster tonlarına aşığım. Sorum şu; yaklaşık 3000 tl kadar bir bütçeye sahibim. Bir telecaster alarak da Alternatif rock, Hard rock yapabilir miyim? Tabi ki bir Les Paul'un o baslı tonunu vermez ama fazla blues a kaçmadan grupta çalabilir miyim? Ayrıca 2200 Tl ye Meksika telecaster alıp bir setup dizmem , bir Fender classic series 50s Telecaster ya da bir Gibson Les paul Studio almama göre daha mı mantıksız olur. Yarın 2 tane finalim var bu nedenle yazımda saçmalamış olabilirim lütfen mazur görün. Bahsettiğim konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.