Fender Tone Master Pro - yeni processor - modeller

Quad Cortex de dahil olmak üzere bir çok pedal'ı deneyimledikten sonra bir süredir Fender Tone Master Pro'yu kullanıyorum. Almayı düşünenler veya cihazı merak edenler için kısa ve net bir artı/eksi listesi yapmak istedim:

Artıları:
- Ekranı ve arayüzü, kullanım kolaylığı açısından piyasadaki diğer prosesörlerin çok ilerisinde. Telefon ya da ipad üzerinden de çok kolay değişiklik yapılabiliyor.
- Şu ana kadar deneyimlediğim cihazlar arasında tuşeye ve çalım dinamiklerine en gerçekçi ve doğal tepki veren prosesörlerden biri diyebilirim.
- Her footswitch'in üzerinde kendi ismini yazabileceğiniz mini ekranlar (scribble strips) var. Sahnede, karanlıkta hangi tuşun ne işe yaradığını karıştırma ihtimalini sıfıra indiriyor. Bu çok büyük bir artı bence.
- Arka paneli inanılmaz zengin. FX looplar sayesinde dilediğiniz pedalı istediğiniz şekilde ekleyebilir. amfler kontrol edebilirsiniz.
- Cihazın malzeme kalitesi muazzam. Özellikle Quad Cortex ile kıyaslarsam çok daha güven veriyor; tabiri caizse sahnede üzerinde tepinseniz bile zarar görmeyecek kadar sağlam.
- Tonlar arası geçişte delay veya reverb kuyruklarının kesilmemesi (gapless switching) sahne performansında çok pürüzsüz bir hissiyat yaratıyor.
- Güncel durumda en büyük rakiplerinden olan Quad Cortex'e göre daha uygun fiyatlı olmasını da artı olarak görebiliriz.

Eksileri:
- Maalesef oldukça cüsseli ve ağır bir alet. Sık seyahat edenler veya toplu taşımayla provalara gidenler için taşıması ciddi bir efor.
- Üzerinde bu kadar çok giriş-çıkış olmasına rağmen, sinyal yönlendirme kısmında Quad Cortex'in gerisinde kalıyor. Daha esnek yönlendirme seçenekleri sunmasını beklerim.
- Amfi modellemeleri gerçekten harika olsa da, çok ekstrem veya spesifik efekt arayanlar için eksikler var

NAM A2 ile makas baya kapanacak gibi duruyor sanki.
Nam desteği ile tüm prosesörler aynı sesi verir mi ? Mesela Nux Mg30 16 17 bin civarında bir alet,Nam desteği olan daha pahalı (50 60 bin aralığında) prosesörlerle kafa kafaya yarışabilir mi ? Eğer durum böyleyse Prosesör fiyatları çok oynar gibi duruyor. Ben sahnede tabletten footswitch ve tablet ile kullandığım için henüz prosesöre gerek duymadım ama bir Nux mg30 düşünüyorum.

Nam desteği ile tüm prosesörler aynı sesi verir mi ? Mesela Nux Mg30 16 17 bin civarında bir alet,Nam desteği olan daha pahalı (50 60 bin aralığında) prosesörlerle kafa kafaya yarışabilir mi ? Eğer durum böyleyse Prosesör fiyatları çok oynar gibi duruyor. Ben sahnede tabletten footswitch ve tablet ile kullandığım için henüz prosesöre gerek duymadım ama bir Nux mg30 düşünüyorum.
A2 desteği ile tam olarak bunu getirdiler aslında. Daha düşük işlemcilerde bile sorunsuz ve kısıtlama olmadan çalışabilecek bir modeleleme cihazları haline geliyor NAM.
Bence bir süre ortalığı karıştıracak gibi duruyor ama büyük markalar bilinçli olarak bu tarz ortak ve açık kaynaklı teknolojileri kullanmıyorlar. Dolayısıyla bir süre sonra AR-GE ile onlarda kendilerinin daha iyi hallerini çıkartacaklar. Böyle devam edecek bu süreç.

A2 desteği ile tam olarak bunu getirdiler aslında. Daha düşük işlemcilerde bile sorunsuz ve kısıtlama olmadan çalışabilecek bir modeleleme cihazları haline geliyor NAM.
Bence bir süre ortalığı karıştıracak gibi duruyor ama büyük markalar bilinçli olarak bu tarz ortak ve açık kaynaklı teknolojileri kullanmıyorlar. Dolayısıyla bir süre sonra AR-GE ile onlarda kendilerinin daha iyi hallerini çıkartacaklar. Böyle devam edecek bu süreç.
Bu olay NAM davasına kadar gider şimdiden söylüyorum Fender ve Gibson osursak bile dava açmaya yer aradığı için Mesa Fender gibi capturelar yüzünden dava açar.Hele ki Fender daha yeni prosesör çıkardığı için en fazla 2 ay veriyorum.

Bence aynı değildir. Çünkü kullanılan komponentler vb azda olsa DI kalitesini etkiliyordur diye düşünüyorum.

Bu olay NAM davasına kadar gider şimdiden söylüyorum Fender ve Gibson osursak bile dava açmaya yer aradığı için Mesa Fender gibi capturelar yüzünden dava açar.Hele ki Fender daha yeni prosesör çıkardığı için en fazla 2 ay veriyorum.
NAM sadece bir araç. Herhangi bir amfiyi capture edebilir. Kemper vb de patlar o zaman.

Bence aynı değildir. Çünkü kullanılan komponentler vb azda olsa DI kalitesini etkiliyordur diye düşünüyorum.
az değil a/d çevirici kalitesi direk olarak ses kalitesini etkiliyor.
sonuçta sisteme analog sinyal yollamak zorundasınız, dijital olarak ürettiğiniz sesin analog çevriminin kalitesi çok çok önemli.
kağıt üzerinde aynı speclere sahip iki ses kartının birinin 100-150 dolar birinin 1500-2000 dolar olmasının bir sebebi var.

Geri