Film Festivalleri- Etkinlikler

Eylül Cafe Kısa Film Gösterimi
7 Mart Carsamba, 19:30

Award Winning Shorts


Sıcak şarap eşliğinde, ödüllü kısa film koleksiyonu bu hafta Eylul cafe’de!

Program Oberhausen, Clermont-Ferrand, Sundance, IAC gibi onemli festivallerde en iyi kisa ve animasyon odullerini almis filmlerden olusuyor.

Film festivallerinden derlenen kisa film koleksiyonunda, kisa film festivalleri arasinda dunyanin bir numarali isimleri Clermont-Ferrand ve Oberhausen gibi festivallerin yani sira Sundance Film Festivali ve online kisa film portali Triggerstreet.com’dan oduller toplamis ‘en iyiler’ bulunuyor.


eylul cafe kisa film gosterimlerine devam ediyor.

--Film gösterimi ucretsizdir.
--Filmler projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Filmler orijinal dillerinde ve Ingilizce altyazilidir.

Konur 2 Sokak, 35/6 Kızılay/Ankara
(Megapol sinemasının yanı)

Sevgiler...
 
Eylül Cafe Kısa Film Gösterimi
8 Mart Ozel Gosterimi - Persembe, 19:30

Dunya Emekci Kadinlar Gunu Ozel Gosterimi:

Ken Loach imzali “Ekmek ve Guller”


8 Mart Dunya Emekci Kadinlar Gunu’nde Ken Loach imzali “Ekmek ve Guller” filmini izleyecegiz.

‘Ekmek ve Guller’ 1977 yilinda Latin Amerika’da zor durumda olan kadinlara destek icin kurulmus New York Saglik Orgutu’ne bagli kurulusun adidir. Ingiliz usta yonetmen Ken Loach’un 2000 yilinda ayni adla cektigi film, Meksikali gocmen iki kiz kardesin Los Angeles’ta verdikleri mucadeleyi anlatir.

Meksika sinirindan illegal olarak Los Angeles’a gecen Maya, ablasi Rosa’nin evine yerlesir. Rosa ona, sendikasiz ve güvencesiz isci calistirilan bir sirkette temizlik isi bulur. Hizmet iscileri sendikasi, Sam Shapiro’yu “temizlik iscileri için adalet” kampanyasini orgutlemek uzere gorevlendirir.

--Film gösterimi ucretsizdir.
--Film projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Film Turkce altyazilidir.

Konur 2 Sokak, 35/6 Kızılay/Ankara
(Megapol sinemasının yanı)

Sevgiler...
 
en son İstanbul Bağımsız Film Festivali'ne gittim...

filmler iyi hoş tamam da..

gözlemlediğim bi şey var, Türkiye'de Türk izleyicisinde bir festival kültürü tam oturmadığı için (ki bu gayet doğal), bir türlü festival havası yaratılamıyo..

diğer yandan festivali düzenleyenler de bunu tam olarak başaramıyo, yani alan kadar mesajı veren de hatalı..

festival havası farklı bi havadır, bu ortamın bi şekilde 2000'lerini yaşayan İstanbul'da ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde de başarıyla yaratılması lazım...
 
eylul cafe kisa film gosterimi
14 Mart Carsamba, 19:30

Jan Svankmajer Bolum I

Gercekustucu sinemanin yasayan dehasi Jan Svankmajer’in kisa filmleri bu Carsamba 19:30’da!


Program Svankmajer’in ilk donem kisa filmlerinden olusuyor.

Jan Svankmajer hakkinda
1934 yilinda Prag’da dogdu. Prag Guzel Sanatlar Fakultesi Kukla Tiyatrosu Bolumu’nden mezun oldu. Sair, yazar ve heykeltras olarak calismalari bulunuyor. Yonetmen olarak 4 uzun metraj, 20’den fazla da kisa film cekti. Ismi cok kisiye ulasmamissa da gercekustucu sinemanin dehasi kabul ediliyor. Ayrica filmlerindeki yaratici canlandirma teknikleri ile kendisinden sonraki pek cok yonetmene ilham kaynagi olmaya devam ediyor. Filmlerindeki alt metinler ve politik gondermeler nedeniyle hem izleyicilerin hem de hukumetlerin daikkatle takip ettigi Svankmajer, Cek Gercekustucu Grubu’nun bir parcasi. Ulkesinden ayrilmak istemiyor. Ingilizce bilmiyor.

--Film gosterimi ucretsizdir.
--Filmler projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.

eylul cafe
Konur 2 sokak, 35/6 kizilay/ankara
(Megapol sinemasinin yani)

Sevgiler...
 
26. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin biletleri 17 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor.

Festivalin bilet fiyatları tam 12 YTL;
Akbank Galaları hariç tüm seanslarda öğrenci ile 65 yaş ve üstü 8 YTL.
Gala filmlerinin biletleri ise 15 YTL.

17-30 Mart arasındaki indirimli
ön satış döneminde; 30 adetin üzerinde bilet alanlar için yüzde 15 indirim uygulanacak.

Festivalde hafta içi gündüz seansları (11.00- 13.30 ve 16.00) ve tüm Türkiye filmleri de tüm seanslarda yine 2,50YTL'den izlenebilecek.
Festival konukları kendi filmlerinin öncesi izleyicilerle sohbet edecekr.

Bilgi için: www.iksv.org/film
 
6. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek filmler de çok ilgi çekici, ne yazık ki, gitme şansımız yok. 🙁 Festival programı sitede mevcut. 😉

Sevgiler...
 
eylul cafe film gosterimi
21 Mart Carsamba, 19:30

Muhtesem sahne sovu “Cirque du Soleil: Alegria”


Kanadali sirk toplulugu Cirque du Soleil’in en guzel gosterisi Alegria bu Carsamba 19:30’da eylul cafe’de!

Cirque du Soleil alisilageldik sirk anlayisini tepe taklak eden bir sahne sovudur.
1980’lerin basinda Quebec’te sokak gosterisi yapan bir iki arkadasin hayali olarak baslayan gosteri, kendileri gibi olanlarla tanismak icin duzenledikleri festivalde ilk cikisini yapar. Cok kisa surede kadrolarini genisleten topluluk sirk anlayisina sokak gosterilerini ekleyerek hem muzikleri, hem sahne ve kostum tasarimlariyla
hem isik efektleri ve her gosterinin kendi oyku koreografisiyle dunyanin en gorkemli sahne sovunu ortaya cikarirlar. Yarattiklari sahne atmosferi izleyicileri saskinlik ve hayranlik icinde birakirken, sanatcilarin sovdaki performanslari insan ustu nitelikleri ile sovu dunyanin her yerinde kacirilmamasi gereken bir gosteriye donusturur.

2500 kisinin gorev aldigi topluluk yaklasik 20 ulkeden sanatcilari bunyesinde toplayip dunyanin her yerinde gosteriler duzenliyor. Cirque du Soleil’in belli temalari kullanan 10’dan fazla gosterisi bulunuyor.

“Alegria” sovlarinin arasinda en cok begeni toplayan gosteri. Ispanyolca ‘zafer senligi’ anlamina gelen Alegria, zaman içinde parmağını kıpırdatmadan güç kazanmak, eski monarşilerden modern demokrasilere geçiş, eski zamanlar, gençlik gibi konuları isliyor. Kralın soytarıları, dilenciler, eski aristokratlar ve çocuklardan oluşan dünyasında yalnız başlarına ayakta kalan adamlar ve ilgili sosyal değişimler konu ediliyor.

20 yasini deviren Cirque du Soleil’i bir gun Turkiye’de de gormeyi umariz.

--Film gosterimi ucretsizdir.
--Film projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir
--Filmde diyalog yoktur.

eylul cafe
konur 2 sokak, 35/6 kizilay/Ankara
(Megapol sinemasinin yani)

Sevgiler...
 
Eylul Cafe kisa film gosterimi
28 Mart Carsamba, 19:30

Selected Dutch Shorts II


Sicak sarap esliginde, odullu Hollanda kisalari bu hafta eylul cafe’de!


Program Hollanda’da 2005 yili icinde gerceklestirilmis en iyi kisa ve animasyon filmleri bir araya getiriyor. Programda pek cok festivalde gosterilmis ve oduller almis kurmaca, deneysel ve canlandirma turlerinde filmler yer aliyor.

eylul cafe kisa film gosterimlerine devam ediyor.

--Film gösterimi ucretsizdir.
--Filmler projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Filmler orijinal dillerinde ve Ingilizce altyazilidir.


eylul cafe
konur 2 sokak, 35/6 kizilay/ankara
(Megapol sinemasinin yani)

Sevgiler...
 
Pasosunu gösterene bedava film 😉

Başkentteki üniversiteler PASO Öğrenci Filmleri Festivali için el ele verdi.

Bilkent, Gazi, Başkent ve Ankara üniversitelerinin İletişim fakülteleri işbirliğiyle düzenlenen PASO, Ankara Alman Kültür Merkezi'nde başladı.

Yedincisi düzenlenen PASO, kategori sınırlaması getirmeden, yarışma kaygısından uzak olarak 2005'ten sonra üretilmiş bağımsız filmleri ve dijital medya çalışmalarını kapsıyor.

Gösterimlerin ücretsiz olduğu festivale bu yıl Almanya FilmLichter/ Detmold Uluslararası Kısa Film Festivali konuk oluyor. Türkiye'deki katılımcılar, Avrupalı konuklarla birlikte seminer ve film-yapım atölye çalışmalarına katılacak.

Kaynak: www.pasofest.org
 
Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, 12-22 Nisan 2007 tarihlerinde 18. kez Ankaralılarla buluşacak. Geçen yıl Mart ayında yapılan Festival, bu sene Nisan ayına alınarak baharın en güzel günlerinde sinemaseverlere festival şenliği yaşatmaya hazırlanıyor .

Her sene, Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturan Ankara Uluslararası Film Festivali bu sene de Limak Holding sponsorluğunda izleyicilere doyumsuz bir sinema keyfi sunuyor. 12-22 Nisan 2007 tarihleri arasında 18'incisi düzenlenecek olan festivalde uzun filmlerin yanı sıra kısa, canlandırma ve belgesel filmler de seyirci karşısına çıkma imkanı buluyor.

Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması'nda, Türk sinemasına nitelikli ürünler kazandıran sinemacılara çeşitli dallarda toplam 16 ödül veriliyor. Ticari gösterim şansı olmayan kısa film, canlandırma ve belgesel dallarında düzenlenen yarışmayla da bu türlerin izleyicisiyle buluşması sağlanıyor.

Uluslararası Kısa Film Gösterimi ve Uluslararası Belgesel Film Gösterimi bölümlerinde tüm dünyada çeşitli festivallerde ödül almış kısa, canlandırma ve belgesel filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival her yıl olduğu gibi Türk ve yabancı yönetmenleri, yapımcıları, senaryo yazarlarını, oyuncuları, sinema eleştirmenlerini buluşturarak Türk sinemasının uluslararası alanda tanınmasına ve etkinliğini artırmasına da hizmet edecek.

FELLİNİ FİLMLERİ ANKARA'DA!
Bu sene 12-22 Nisan 2007 tarihleri arasında düzenlenecek Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde İtalyan sinemasının usta ismi Federico Fellini'nin farklı dönemlerinde çektiği filmler izleyiciyle buluşacak. Festivalin Fellini programı Beyaz Şeyh (Lo Sceicco Bianco, 1952), Aylaklar (I Vitelloni, 1953), 8 (1963), Ruhların Jülyeti (Giulietta degli Spiriti, 1965), Satyricon (1969), Roma (1972), Kazanova (Il Casanova, 1976) adlı filmlerden oluşuyor

Fellini Beyaz Şeyh'te bir evliliğin ilk iki gününü anlatıyor. Aylaklar'da ise küçük bir kasabada yaşayan, hayatlarının dönüm noktasında olan 5 gencin hikayesini izleyeceğiz. Hayatından izler taşıyan 8'ta ise Fellini bir yönetmenin yeni projesinin yaratım süreci üzerine güç bir imtihanı kendisine konu ediniyor. Ruhların Jülyeti'nde de, kendisini aldatan kocasından ayrılmak için hayallerden ve anılardan güç alan Jülyet'in hikayesini perdeye aktarıyor yönetmen. Satyricon ise Antik çağlardan esinlenerek yarattığı bir yapım. Roma'da ise Fellini filme adını veren şehri çok farklı bir şekilde resmediyor. Kazanova'da ise usta yönetmen, bu ünlü figürü kendi üslubunca bizlere tanıtıyor.

Federico Fellini
1920 yılında Rimini'de doğan Federico Fellini, 1941'de senaryo yazarlığına başlar ve o tarihten itibaren birçok sinema filmine imzasını atar. 1951'de Lattuada ile birlikte hayatının ilk film yönetmenliğini Varyeta Işıkları adlı filmiyle gerçekleştirir. 1954'te Sonsuz Sokaklar adlı filmiyle ilk Oscar ödülünü alır. 1959 yılında ise yönetmen, Tatlı Hayat adlı filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanır. 1963 yılında herkes tarafından başyapıtı olarak değerlendirilen ve ona üçüncü Oscar ödülünü garantileyen Sekiz Buçuk adlı filmini tamamlar. Bu başarıyı 1965 yılında Ruhların Jülyeti adlı filmi ve 1969 yılında Satyricon filmi izler. 1972 yılında ürettiği Roma adlı filminden sonra otobiyografik ögelere dayanan Amarcord ve onu takip eden Kazanova (1976) filmleriyle başarısına geri döner. Birçokları tarafından vasiyet çalışması olarak değerlendirilen La voce della luna/Ayın Sesi (1990) adlı filmiyle sanatsal kariyerini sonlandırır. 31 Ekim 1993 yılında hayata veda eder.
 
Bu "PASO Öğrenci Filmleri Festivali"ni kaçırmamak lazım, hakikaten organizasyon namına çok güzel bir iş başarmış Ankara üniversiteleri. Programı bir görmeli, ama zaman büyük problem şu sınav döneminde. 🙁

Sevgiler...
 
Ya şu TV'de reklamlarını gördüğümüz festival hangisi ? Hani animasyon bi politikacı "kısa filmler uzayacaaaak" diye vaatler veriyor 🙂 Bayılıyorum. Festival reklamları zaten nedense çok iyi oluyor.
 
Eylul Cafe animasyon film gösterimi
4 Nisan Carsamba, 19:30

Miyazaki’nin Ruhlarin Kacisi / Spirited Away bu carsamba eylul cafe’de!


Dunyaca unlu animasyon dehasi Hayao Miyazaki’nin artik meslegi biraktigini ilan ettigi filmi “Princess Mononoke - Prenses Mononoke”nun ardindan cektigi “Ruhlarin Kacisi” dunyanin her yaninda yuzlerce odul alarak anime dunyasinda efsane haline geldi.
Altin Ayi ve Oscar da kazanan film, Japon sinema tarihinin en basarili filmi olarak aniliyor.
Tum dunyada hem seyircilerin hem de elestirmenlerin begenisini toplayabilen bir Miyazaki basyapiti olan Ruhlarin Kacisi Turkce altyazili olarak bu carsamba 19:30’da eylul cafe’de!

Eylul Cafe
Konur 2 Sokak, 35/6 Kizilay/Ankara
(Megapol sinemasinin yani)


--Film gosterimi ucretsizdir.
--Film projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Film Turkce altyazilidir.

Sevgiler...
 
Eylul Cafe film gosterimi
11 Nisan Carsamba, 19:30

Tim Burton Aksami: ‘Vincent’ ve ‘Nightmare Before Christmas’ bu Carsamba 19:30’da!


Kendine has tarzi ile genis bir hayran kitlesi kazanmis yonetmen Tim Burton’ın stop-motion teknigi ile hazirladigi ilk kisa animasyon filmi Vincent ve garip yaratiklarin evrenini anlattigi Oscar adayi stop-motion, Nightmare Before Christmas bu Carsamba eylul cafe’de!

Tim Burton, kendine has stilize cizgilerle gotik evrenler yaratmasi, Edgar Allan Poe’ya ve Vincent Price’a duydugu hayranligi, insani ozellikleri iclerinde sakli acaip karakterler kullanmasi ile aniliyor.

Efsane Beetle Juice filminin yaratıcısı ve Batman Returns, Ed Wood, Sleepy Haloow gibi unutulmaz filmlerin yonetmeni Burton, Vincent’ta kendi siiri esliginde Vincent Price oldugunu hayal eden bir cocugu anlatiyor. Nightmare Before Christmas ise masalsi ve ayni zamanda karanlik bir atmosferde gecen sicak, insani iliskileri anlatiyor.

--Film gosterimi ucretsizdir.
--Filmler projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Vincent orjinal dilinde, Ingilizce;
Nightmare Before Christmas Turkce altyazili gosterilecektir.

Eylul Cafe
Konur 2 sokak 35/6, Kizilay/Ankara
(Megapol sinemasinin yani)

Sevgiler...
 
Dans Kamera İstanbul başlıyor

Türkiye’nin ilk Dans filmleri festivali ve yarışması 26 Nisan’da The Cost Of Living filmi ile Fransız Kültür Merkezi’nde başlıyor

Dance Camera İstanbul son yıllarda Türkiye’de gelişmekte olan modern dans ve sinema alanlarında yeni bir kulvar açmak ve bu iki alanın aynı yolda yürümesini sağlamak için ilk adımlarını atıyor. Dansçıları ve sinemacıları aynı alanda biraraya getirmek için yola çıkan Dans Kamera İstanbul Nisan ayının son haftasında İstanbul Beyoğlu’nda çeşitli sinemalarda, film ve dans okullarında gerçekleşecek atölyeler, sunumlar ve uluslararası dans video yarışması ile ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Nisan ayının sonunda gerçekleşecek olan festival, Türkiye’de dans-video ve filminin içeriği ve olasılıkları hakkında sinema ve dans öğrencilerini bilgilendirmeyi ve kişisel araştırmalarını desteklemeyi hedefliyor. Dans Kamera İstanbul Festivali kapsamında uluslararası videodans yarışmasına ve dans film atölyelerine de ev sahipliği yapıyor.
Avrupa ve Avustralya ve Amerika’daki pek çok çağdaş dans ve sinema okullarından da katılım ile gerçekleşecek festivalin yarışma bölümü için uluslararası ortaklıklar kuruldu. Dans videosu ve dans filmleri alanlarında kendisini kanıtlamış topluluklar festivale destek veriyorlar. DV8 ve Ultimavez toplulukları bunlardan birkaçı. Avrupa ve Amerika’daki festivaller, uluslarasası dansvideo kuruluşları da Dans Kamera İstanbul’a destek veriyor.

Aynı zamanda Türkiye’yi Dans film haritasına sokacak olan festival kapsamındaki atölyeleri de yerli ve yabancı dans filmi yönetmenleri gerçekleştirecek.


Festivalin jüri üyeliğini Zeynep Tanbay, Sevin Okyay, Beyhan Murphy, Candaş Baş, Hüseyin Karabey, Nicolas Floach, Patrick Besard, Muszaffer Evci, Onur Topa Sümer, Lutz Gregor ve Loretta Livingston yapıyorlar.

Yarışma seçkisi dünyayı dolaşacak

Dans Kamera İstanbul çağdaş alanda ilk film festivali olmanın yanısıra başka bir ilke daha imza atacak. Son yıllarda kısa film alanındaki gelişmeler göz önüne alındığında dans videosu ve filmi de önemli açılımlar yakalanmış oluyor. Bu açılımı değerlendirmek ve yönlendirebilmek amacıyla festival kapsamında bir dans videosu yarışması düzenlenecek. Dans Kamera İstanbul bu alanda çalışan veya kendilerini göstermek isteyen herkese uluslararası bir platform sunmuş olacak.

Festival öncesinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan atölyeler de bu aşamda önemli bir kaynak oluyor. Festivalde dereceye giren eserler Avrupa ve Amerika’da yıl boyunca gerçekeleşecek ve Dance Camera İstanbul ile ortaklığı açıklanmış olan festivallerde Dance Camera İstanbul seçkisi olarak gösterim hakkı kazanacak.

Dans Kamera İstanbul’u kimler destekliyor...

Tamamen bağımsız kurumların kurduğu ağ ile gerçekleştirilmeye çalışan Dans Kamera İstanbul’un ana organizatörü Dans Buluşma İstanbul Dans Stüdyosu. Etkinliğin partnerleri arasında şimdilik Plato Film Okulu, Fransa’dan CNDC (Centre National de Dance Contamporaine), DFA (Dance Film Association), DV8 Phisical Theatre, Akbank Sanat Zeynep Tanbay Dans Topluluğu, Yapı Kredi Yayınları, Ultimavez Dance Company, İstanbul, Ankara ve İzmir Fransız Kültür Merkezleri, Goethe Enstitüsü, İstanbul Dans Merkezi, New York PERFORMA, Tırtıl Tasarım, KargArt ve Canbaz Cafe Bar bulunuyor.

İletişim için;

Kerem Kelebek (Festival Direktör)
[email protected]
t: 0033 677 90 89 81 (Fransa)

Aris Nalcı (Festival Direktörü)
t: 0537 974 70 09
[email protected]

Onur Topal Sümer (Festival Direktörü)
t: 0533 233 49 77

Dance Camera Festivali
Dans Buluşma İstanbul Stüdyosu
Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sokak. AZF Han No:5 Kat:4 Tel.: (0212) 252 82 76
Galata Kuledibi/ Beyoğlu / İstanbul / Türkiye
 
Konya'da 'Aşkın Filmleri Festivali'

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Aşkın Filmleri Festivali, 11-20 Mayıs tarihleri arasında Konya'da seyirciyle buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ankara Sinema Kültürü Derneği ve Tüze Grup işbirliği ile gerçekleştirilecek olan festival, Türk ve dünya sinemasından yeni ve klasik filmlerle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Mevlana'nın aşk, sevgi, hoşgörü felsefesinin evrenselliğinden yola çıkılarak hazırlanan festivalin filmleri, uzun zaman süren titiz bir çalışma sonucunda seçildi. UNESCO tarafından 2007 yılının "Mevlana Yılı" ilan edilmesi, bu yılki festivali Konya için daha da anlamlı kılıyor.

Bu yıl festivalin Türk Sineması bölümünde, son dönemde hem ulusal hem de uluslararası festivallerde ses getirmiş yönetmenlerimizin iddialı filmlerinden bir seçki yer alıyor. Derviş Zaim'den Cenneti Beklerken, Nuri Bilge Ceylan'dan Uzak ve Reha Erdem'den Beş Vakit seyirciyle buluşacak Türk filmleri.

Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen ve Çamur ile hem Türkiye'de hem de yurtdışında başarıya uzanan Derviş Zaim'in son filmi Cenneti Beklerken, minyatür ustası Eflatun'un hikâyesini anlatıyor.

Festival süresince Türk filmleri dışında bir çok yabancı ve ödüllü filmler de gösterilecekmiş. Konya'daki arkadaşlara duyrulur 😉
 
Eylul Cafe canlandirma film gosterimi
09 Mayis Carsamba, 19:30

Odule doymayan canlandirmalar


ABD’li bagimsiz canlandirma ustasi Bill Plympton’ın bol odullu filmi The Fan and The Flower ve yine bol odullu Alman yonetmen Gil Alkabetz’in Morir de Amor filmi bu hafta eylul cafe’de!

Bill Plympton hakkinda;
Kisa canlandirma filmleri dunyanin her yerinde festivallerde gosterildi ve sayisiz odul topladi. 1988 yilinda animasyon filmi Boomtown ile ilk Oscar’ini kazanan Plympton hem kisa canlandirma filmleri, hem reklam filmleri hem de canlandirma muzik videolari ile taniniyor. Maron Five grubunun klibine de canlandirmalar yapan yonetmen 2004 yilinda “Guard Dog” filmiyle ikinci Oscar’ini almisti.

Gil Alkabetz hakkinda
1979 yilindan beri bagimsiz olarak calisan yonetmen, Oberhausen Kisa Film Festivali ve Cracow Film Festivali de dahil olmak uzere pek cok festivalde odulendirildi. Morir de Amor filmi ise 2004 yilindan beri katildigi her festival ve yarismadan oduller topluyor.
“Morir de Amor”un odullerinden bazilari:
Trebon Uluslararasi Animasyon Film Festivali Buyuk Odulu ve Izleyici Odulu
Cracow Film Festivali En Iyi Film ve Juri Ozel Odulu
Dokfestival Leipzig İzleyici Ödülü, Özel Mansiyon
Short Cuts Cologne Uluslararası İzleyici Ödülü

--Film gosterimi ucretsizdir.
--Filmler projeksiyon ile perdeye yansitilacaktir.
--Filmler orijinal dillerinde ve İngilizce altyazilidir.

Eylul Cafe
Konur 2 sokak 35/6 Kizilay/Ankara
(Megapol sinemasinin yani)

Sevgiler...
 
14. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ
Festival’de bu yıl, Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’nda 12, Öğrenci Filmleri Yarışması’nda 40, Onur Ödülleri Özel Gösterimi’nde 3, “Yılmaz Güney Anısına” bölümünde 2, “Festival Teması: Çocuk Hakları” bölümünde 3, “Altın Koza’dan Dünyaya’ya” bölümünde 6,“Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu: Hülya Koçyiğit” bölümünde 4, “Dünya Sineması’ndan’” bölümünde 12, “Ödüllü Akdeniz Filmleri Seçkisi” bölümünde 10, “Dünya Kısa Filmleri” bölümünde 20, “Dünyadan ve Türkiye’den Belgesel Örnekleri” bölümünde 15, “Artun Yeres Filmleri” bölümünde 7, “Altın Koza Kısa Film Seçkisi” bölümünde 20, “KısacAdana” bölümde 10 olmak üzere toplam 164 film Adanalılarla buluşacak.
14. Adana Altın Koza Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kurumsal desteğinin yanı sıra M1, TemSA, Atakay Rent a Car, Maya Bilgisayar’ın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festivalin Ulusal Medya Sponsorları, Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk. 35 sivil toplum kuruluşu ise Festivali desteklemekte.


detayli bilgi icin:http://www.altinkozafestivali.org.tr/altinkoza_14/default1.asp
bakabilirsiniz
 

Geri
Üst