ne demiş atalarımız "el elin eşşeğini türkü çığırarak ararmış". emanet ettiğim gitar sözde arkadaşın ayar yapması sonucu ayarsız hale gelmiştir. konser için gitar isteyen bir tanıdığıma gitarımı emanet ettim. konserden önce sound check alan arkadaş ver ayar çekeyim deyip alyanla girişmiş gitara. elemanda çekinmiş bir şey diyememiş.öncelikli sorun gitarın alt telleri floyd rose tepkisi vermiyor. vibrato kolunu aşağı doğru bastırdığınızda kalın teller boşalırken alt tellerde çok az esneme oluyor. ( si ve mi) entonasyon zaten toptan gitmiş. ayrıca sapta iç bükey oluşmuş. sap ayarıyla düzelteyim dedim. truss rod pek tepki vermiyor boşa dönüyor sanki. anladığım kadarıyla truss roda yüklenip sonradan ürküp bozdum diye bırakmış. sapa geriye doğru manuel olarak yüklendiğimde sapın içinden tık diye bir atma sesi geliyor aynı şekilde bıraktığımda da. atilla(add) veya erkan abiye (sızarlar) götürebilirim ama hem maddi açıdan müsait değilim hem kendim çözmek istiyorum.yardımcı olacak varsa seve seve yardım kabul eder , büyüksün deyip yalakalığımı yaparım. bir de akvaryumda yeni yavru balıklarım var , onlardan ve ürettiğim bitkilerden verebilirim. 😀