Öncelikle herkese merhaba, önce kendimden başlayayım 18 yaşındayım ve yarın liseden mezun oluyorum. Aktif olarak belki bir aydır bu sitede olsam da gitar maceralarımın çeşitli dönemlerinde siteyi sıkça misafir olarak ziyaret ettim. Yaz tatilimi gitar adına daha verimli geçirmek için siteyi çokça kullanacağımı düşünüyordum ama öyle olmadı. Siteye girerken yeni bir şeyler öğrenme heyecanı taşıyordum fakat artık o heyecanım, bu siteye karşı yavaş yavaş kayboluyor. Forum yapısı itibariyle biz çaylakları pişirmek üzerine kurulması gerekirken zamanla yüksek gelirli kişilerin ekipman kapıştırdığı bir mecraya dönüşmüş. Günlük yaşantımızda arabamızı, telefonumuzu, saatimizi yarıştırdığımız yetmezmiş gibi burada da aynı tavrı sergiliyoruz. Yanlış anlaşılmasın tabi ki de insanlar mutluluklarını paylaşmalı, bebeği gibi sevdiği gitarını göstermeli ama bahsettiğim gibi olay bu formatını yitirmiş. Teori anlamında, pratik anlamda neredeyse hiç bir sorumu yanıtlamama başladı forum. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama bu sitede saygı duyduğumuz kişilerin kabarık imzalarından başka hiç bir şeylerini bilmiyoruz. Nasıl gitar çalarlar, hangi tekniklere hakimler vs. Mesela gitarını, amfini hatta ekipmanını göster başlıkları bile varken neden tuşeni göster ey Türkrockçı başlıkları yok ? Devir değişti kayır imkanları hiç olmadığı kadar kolaylaştı, belki tablet uygulamalarıyla bile homestduio kalitesini yakalayabiliyorken neden bu konularda kendimizi göstermiyoruz ? Mesela neden bir solo, backingtrack belirleyip haftalık yarış yapmıyoruz ? Hatta belki de ufakta olsa ödül vermiyoruz ? Birçok müzisyenin gofret gitarlar başladığı yaşam hikayesini duyguyla okurken neden biz hala üst segment ekipman için yarışıyoruz ? Sonra da forumu ikinci el dükkanı olarak kullananlara, gitar tavsiyesi isteyenlere kinayeli tavrı sergiliyoruz. Yazımın özeti: Bizim müzik marketine değil, müzisyene ihtiyacımız var. Ben bu forumun taze fidanı olarak şikayetimi dile getirdim, umarım kimseyi kırmamışımdır.