bence makro çekime geçmeden önce kendini teknik olarak makinanda geliştir zaten d40x bunun için uygun bir başlangıç.ve daha sonra ilgi alanın doğrultusunda makro çekime yönelirsin gerekli aksesuarlarlanef-i demiş ki:bende de nikon D40X var ve 18-55mm lens
1 buçuk yıl oldu sanırım fotoğraf çekmeye başlayalı ama birtürlü vakit ayıramıyorum🙁 bu sene tez di vizeydi finaldi ve en sonunda stajdı derken öylece yattı makinam.. arada kulübün gezileri sayesinde elime alabildim
makro çekmek istiyorum ama bitürlü karar veremedim
fotoğrafı herşeyiyle öğrenip o şekilde mi başlasam yada iyi bi lens alıp makroya geçiş mi yapsam?
ne önerirsiniz arkadaşlar??
kocabebek16 demiş ki:sanat degıldır sanat dedıgın bılım ve teknık gıbı seylerdir
akarsur demiş ki:Fotoğrafçılık sanat evet ama çok düştü.Düştü derken eline fotoğraf makinesi alan kendisini fotoğrafçı ilan ediyor,herkes bu işten anlıyor.Gerçekten anlayanlar karambole gidiyor🙂
Kameranız slr-like denen kategoriden. Yani lensleri sabit, değişmiyor 🙂Biraz hortlatmış olacağım ama yardıma ihtiyacım var 🙂 bir youtube kanalı düşüncem var ve bir akrabamın hediye ettiği Canon powershot s5 is kamerayı kullanmak istiyorum. Bana yeter mi yoksa lens filtre vb. Alınmalı mı ? Yardım ederseniz sevinirim.