Friedneredebizoradayiz demiş ki:
okulda -bu ülkedeki okullarda- sadık bir sistem adamı olmak öğretilir.bir zengini nasıl memnun eder onu nasıl daha daha daha zengin edersin durumu aşılanır genç beyinlere.gelecek kaygısı duymayın,saatlerce çalışın,hatta hiç uyumadan günlerce,ve birilerinin kesesine onlarca milyarlar sokun emeğinizle ve nihayetinde o size lütfedip 1.5 milyarını verir ve yaşar ,geçinir gidersiniz...
güldüm yaws
🙂) yanlış anlama, 1.5 milyara gülmüyorum, onu bulamayan cok adam var ama benim de hedefim olan bi maaş hemen hemen; ancak ortaya bir sorun getiriyorsan, yanında çözümünü de getir...
senin dediğin dönemler artık geride kaldı, yok çalış daha zengin et falan filan... çalışma abi, kimse seni yakandan tutup getirmiyor...
sistem adamı olmak filan öğretiliyormuş falan filan, demek ki senin okuldan aldığın bu, ama benim değil... sen kendini ne kadar geliştirirsen elin o kadar kuvvetlenir, ben adaletsizlik yok demiyorum ama seninki tamamen eleştiri üstüne... bazen özeleştiri de lazım...
kimse sana çalışan ol demiyor, girişimci olma şansını da kimse elinden almıyor, araştırmadan konuşmak kolay, diyeceksin ki girişimcilik için para lazım falan filan, Avrupa Birliği'nin sağladığı fon var bir sürü, projeni sunman yeterli, Tokat'lı 2 kişiye sırf paintball kuruyorlar diye 20.000 euro verdiler, bu en basit örnek, ki adam gibi bir projeyle gitsen neler olur...
oturduğumuz yerden konuşmak kolay,yok öle yok bu böle, herkesi kastetmiyorum bu arada, eleştiri yapalım ok, eleştirilecek çok şey de var ama biz de bişeylerin paşinden koşalım, hayat bu kada kolay değil....