Herkese iyi günler arkadaşlar, sizlerden yeni bir gitar almadan önce bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Ben yeniden içimdeki gitar aşkını hatırladım ve bu sefer klasik gitarla değil elektro gitarla, yani hep en başından beri hayalini kurduğum gitarla, bu işe başlamaya karar verdim. Yaptığım uzun araştırmaların sonucunda da Fender player stratocaster hss'le beraber bir adet katana mini boss amfinin benim için en ideal set olduğuna karar verdim.
Şimdi ben buna karar verdim ama bu işi bilenlere de sormakta fayda var, benim tek derdim kendi kendime (ağırlıklı olarak rock, hard rock ve metal) riffler örenip çalmak. Bu işten ekmek yemek ya da bir grup kurmak gibi bir düşüncem yok. Ama elime aldığım gitarın da beni tatmin etmesini istiyorum, o yüzden fender strat gibi bir model seçtim. Amfiyi de bu kadar küçük seçmenin nedeni Cezayir'de yaşıyor olmam. Açıkçası hem seyahat açısından küçük ve pratik oluşu hem de tipinden beklenmeyecek derecede iyi sesi olması beni cidden etkiledi. Şimdi bu birinci sorumdu yani sizce bu gitar bana fazla mı ya da başka bir öneriniz olur mu?
ilk sorumdaki bazı detaylarda beni diğer sorularıma yönlendiriyor: Birincisi taşıma! Gigbag ile taşınırsa, uçak kabinine gitar alınabildiği ve bir sorun olmadığı söylenmiş hep okuduğum forumlarda ama hardcase gibi çok daha güvenli bir opsiyon varken ben o gitarı gigbag ile taşımak istemem. Acaba gitarı hardcase'i ile kabine sokmak istersem sorun yaşar mıyım? Yakın zamanda hiç hardcase ile uluslararası uçan arkadaşlarımız oldu mu aramızda? İkinci sorum ben maalesef bir luthier değilim ve gitar ile ilgili araştırma yaptıkça sap ayarı, entonasyon ayarı, pick up yüksekliği, tellerin cızırdaması gibi onlarca teknik detay gördüm ve açıkçası yalan değil gözüm korktu. Bir elektro gitar daha alındığı ilk günden itibaren sap ayarı kayan, minnacık alyan anahtarlarıyla sürekli yükseklik ve entonasyon ayarları isteyen sürekli bakım gerektiren ve pahalı bir biblo gibi davranılması gereken bir enstrüman mı? Youtube'da çok güzel açıklayıcı videolar buldum ve dedim: "tamam ben bunları hallederim" ama bu enstrumanlar hem pahalı hem de acemi bir kişi olarak kaş yapayım derken göz de çıkarabilirim. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Ben en iyi ihtimalle 6 ayda bir trye gidip gelebiliyorum. Şu anda da cezayirdeyim ve gitarı da izindeki bir arkadaşımla getirtmeyi düşünüyorum. Elbette her tr'ye gittiğimde gitarın bakımını yaptırırım ama sizlerin kişisel tecrübeleri nasıl? Yani 3-4 saatlik bir çalışma sonrasında haydi bakalım gitarı sıfırdan topla, her yerini kontrol et gibi bir durum olur mu?
Şimdilik ilk sormak istediklerim bunlar, benle fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.