Merhaba arkadaşlar bu iki gitarı da 2. el olarak 5 bin liraya buldum. İkisi de oldukça temiz durumda ikisi de 3-4 yıllık gitarlar. Her ikisi de müzik tarzıma uygun. Edge pro, hafif, güzel görünümlü, klavyesinin rahat, son perdelerin scalloped olması sebebiyle tüm perdelere erişimin kolay olması ve en Sevdiğim gitaristin de Steve Vai olması sebebiyle 7v bana oldukça yakın geliyor. Bunun yanı sıra bu floyd rose olayı sebebiyle gövdede hatırı sayılır bir boşluk olması bu yetmezmiş gibi monkey grip denilen çılgın Steve Vai'nin icadı olan ve olmasa daha da güzel olabilecek bir tutacak var ki bu da gövdedeki ağaç oranını daha da azaltıyor. Ağaç oranı sustain ve sesin tokluğu ile doğru orantılı olduğundan ve bir klasik olduğu için, Fender ile Gibson'ın dünyanın iki yarısını oluşturduklarından ve bunca yıl en büyük gitaristlerin (gerçi bu tamamen zevk meselesi ama) tercihi olduğu için Les Paul Standard da yakın geliyor bana. Ağır olması, klavyenin rahat olmaması, perdelere erişimin zor sayılabilir olması, string retainer ve lock nut olmaması da eksilerinden sayabileceğim bir şişkodan bahsediyorum. Sonuç olarak benim için ikisi de nirvanadır ama iki karpuz bir koltuğa sığmıyor ve lambadan çıkan cin sadece bir dilek hakkı tanıyor sizce hangisini almalıyım? Siz olsanız hangisini alırdınız ve neden? Şimdiden çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, bu forumu seviyorum 🙂