janmoreye demiş ki:Hic Agile caldin mi?01 demiş ki:StratoMaster demiş ki:Bu nokta agile'lar icin de gecerli hatta ustlerindeki maple cap gercek maple cap olmasina ragmen sadece lamine degil yani epilerdeki gibi.
Hoca ,Agile ler gerçek maple cap ise Epilerdeki malum photo...
Aralarında bu yönde nasıl bir bağ var 🙂 ?
Bu konuyu anlayamadım ben?
StratoMaster demiş ki:Gibsonlarda en onemli hususlardan birisi agirliktir. Epihone falan gibi gitarlar genelde full maun govdeden yapildigindan ve ozellikle de ya hindistan ya da afrika maunu kullanildigindan cok agir cekerler ve tonlari gayet tiz olur.
secks demiş ki:StratoMaster demiş ki:Gibsonlarda en onemli hususlardan birisi agirliktir. Epihone falan gibi gitarlar genelde full maun govdeden yapildigindan ve ozellikle de ya hindistan ya da afrika maunu kullanildigindan cok agir cekerler ve tonlari gayet tiz olur.
gibson'ın artık standardlarda 9 delik delme yerine koca bir chamber açarak ağırlık azaltma politikasını görünce bu başlık geldi aklıma. 2003'te üç tane büyük historic bayisi için üretilmeye başlayan cloud9 serisini çok sevmiş olacak gibson ki bu sene üretilen bütün standard ve classicler chambered üretilmiş ve işin komik yanı bu açıklanmıyor, insanlar farkedip x-raylere sokmaya başlayınca anlaşılıyor. deneyenlerin hepsi gitarın sesinin çok değiştiğini, les paul sesinden çok uzaklaştığını, zaten az olan telleri tane tane (definition işte yahu) duyma olayının tamamen bittiğinden falan bahsediyorlar. norlin döneminde gözleme gövde (pancake body) denen les paul'lerle bile bu kadar katledilmemişti bu alet. üzerine bir de boşlukların içinde tıngırdayan tahta parçaları falan eklenince millet iyice soğumuş vaziyette.
diğer taraftan edwards'la ilgili çok güzel yorumlar okuyorum. ağırlık azaltıcı boşluk olmadan 4 kilonun altında gitarlar, hafif alaşım aksam, uzun sap bağlantısı gibi gibson'dan ancak custom shop historic seviyesinde alacağınız özellikleri 700 dolara satıyor nitro boyalı gitarlarında ki ikisini yanyana karşılaştıranlar ses olarak aynı kalitede ama daha iyi işçiliğe sahip olduklarını söylüyor. keşke esp'nin yanında bu da getirilse türkiye'ye, epiphone'dan kat ve kat iyi bir alternatif olur uygun fiyat seviyesi korunursa.
çok kızgınım ben bu gibson'a çoook.
secks demiş ki:mesela 🙂
ben navigator çalmadım ama bildiğim kadarıyla 9 üzeri navigator pek yok?
konu burada, hem de les paul forumu burası:
http://www.lespaulforum.com/forum/showthread.php?t=128232&highlight=edwards
ses dosyaları falan da var, ilgilenen karşılaştırabilir.