- Konu Sahibi Konu Sahibi
aşırı mastürbasyonun faydaları , sağ el çok sağlam gelişmiş.
Abi aşırı derecede keyif alarak okudum şu iki sayfayı 🙂 Ben de azcık karıştırayım ortalığı 😀
Pentatoniklere "mahkum kalma" gerçekten söz konusu mu, bilmiyorum aslında, pekala kendi seçimi olabilir. Ben kesinlikle pentatonik odaklı çalmasını eleştirmek anlamında yazmadım.
Sevgili barrios yazınız güzel, açıklayıcı olmuş ve iyi noktalara değinmiş. Ben sadece bu kısmı aramızda bir yanlış anlaşılma olmaması için, varsa da ortadan kaldırmaya çalışmak maksadıyla alıntıladım. Kimseye düzgün bir eleştirisi dolayısıyla kızmak, köpürmek, (hele ki eleştiri nezaket kuralları ve hak yememek çerçevesinde yazılmışsa) karşı çıkmak, trollenmek ben de dahil kimsenin haddine değildir. Açıkçası yazınızda eleştirel bir yön görmek bir tarafa, aksine Iommi'yi onore etme vardı bence. Saygı, mantık ve edep çerçevesinde, kendi bakış açımız ile eleştiri yapmanın da bir hak olduğu görüşündeyim. Buna bağlı olarak, şahsen tanımasam da, sizi forumda akıllı, mantıklı, dolu konuşan ve doğru yol gösteren, fikirleri değerli insanlardan biri olarak biliyorum. Onun için "aman" diyeyim, sizin gibi seviyeli, düzgün insanların eleştirilerinin her zaman için övgüler kadar başımızın üstünde yeri vardır.
Tabi Iommi bundan ibaret degil. Olmadigi icin de bugun Iommi ismi var. Black Sabbath'taki sololari kronolojik olarak dinleyince cok degisik yerlerde cok degisik isler yaptigi gorulebiliyor. Bir gelisim, farklilasma var devamli kendisinde.
Ayni sekilde Gary Moore da cok seri inip cikabiliyor ayni perde araligi icerisinde. Yuzuk parmaklarini cok seri hareket ettiriyorlar, neredeyse telin uzerinde titretiyorlar. O da solak olmasina ragmen saglak calan biri. Demek ki bi ariza cikarmak gerekli boyle calabilmek icin 😀
Bana zor geliyor yuzuk parmagini o serilikte titretip yukari cikmak.
Aynen tarihin her devrinde bazı müzisyenler düşündükleri esere hayat verebilmek için belli hızlara ulaşmışlardır ama bu rekor kıran arkadaş asıl amacın eser çıkarmak olduğunu unutmuş gibi.Dünya hız rekorunu defalarca kıran Della Vega hakkında ise söyleceğim şeylerin neredeyse tümü olumsuz. Kendi parçalarını dinledim, Sıradan, hatta çoğu zaman "banal" şeyler. Müzikal gelişime zaman ayırmayıp gitarı "antreman" mantığı ile çalışınca da bu kaçınılmaz.
Bunu daha önce yazan oldu mu bilmiyorum, ama insan kulağının duyma eşiği olduğu gibi bir "çözme eşiği" de var. Frank Gambale bir makalesinde bunun yaklaşık 25/sn civarında olduğunu söylemişti. Yani saniyede 25 notanın üzerini kulak "çözemiyor", notalar birbirine "yapışık" gibi ve parmak kaydırılarak (glisando) çalınmış gibi geliyor. Della Vega'nın çaldıklarının bir noktadan sonra "vızıltı" gibi gelmesi bu yüzden. Benim açımdan yaptığı iş bütünüyle anlamsız, kulağın çözme eşiğinin üzerine çıkan bir hızda çalıyor. Bunu yapabilmek için niye çaba sarfeder insan, bilmiyorum. Yaptığı müzik de benim 80'lerden bu yana dinlediğim gitar müziğine herhangi bir katkı yapmıyor. İstediği kadar rekor kırsın, Della Vega'nın söyleyecek pek öyle farklı bir sözü varmış gibi de gelmiyor bana...
Abi aşırı derecede keyif alarak okudum şu iki sayfayı 🙂 Ben de azcık karıştırayım ortalığı 😀
Konu ile ilgili de olması açısından bu noktada hakkı yenmiş bir diğer "shredder" olan ve genellikle Les Paul çalan aşağıdaki ustayıda gündeme getirmiş olayım. Yine pentatonikleri çok hızlı çalan bir diğer vatandaştır kendisi (sol el çoğu zaman büyük ölçüde sabit, ama yüzük parmağı uçuyor mübarek...).
Melodi duygusu da çok sağlamdır bu üstadın, sağ eli tekniği de enteresandır (penayı biraz George Bensonvari tutar, tellere dikine vurur...)
Aşağıdaki videoda Gibson çalmıyor ama başka bir sürü videoda Les Paul çalarken görebilirsiniz.
Bencede bu 750 lik hız sahte geldi böyle hıza çıkabilmiş olsa yine rekorlar kitabına baş vurur yada biraz daha az şaibeli video çekerdi. Konuya dönersek bence Randy Rhoads da les paul ile shred işlerine en güzel örneklerden biri.
2 yıldır sg kullanıyorum ve inan bana sg ile akordan ilerisi yok. ben metal çalıyorum bu yüzden sgme elveda diyeceğim. çok iyi düşün bunu öyle hızlı sololar atmak çok zordur tabiri caizse öküz gibi sapı var özellikle sap bitimi çok kalın.