Bütünlemeye izzyy hocanız girecek, iyi çalışın 🙂
@seyyahemre unutmadan, alacağın gitarı hangi amfi ile kullanacaksın?
Bütünlemeye izzyy hocanız girecek, iyi çalışın 🙂
@seyyahemre unutmadan, alacağın gitarı hangi amfi ile kullanacaksın?
Şimdi dalga geçiceksiniz ama elimde Line 6'in Spider IV 15 watt amfisi var gelecekte amfiyi de değiştirmeyi düşünüyorum 1-2 sene sonra.
Bide hocam Suhr'un EMG HSH manyetikli bir gitarını gördüm fiyatı da oldukça uygun geldi Suhr'a göre (2400 euro) siz ne düşünürsünüz EMG'lerin single coilleri hakkında?
Linç timi nerede? Koyulun işe 🙂
O amfi ile gitarda büyük fark hissetmezsin. Ama iyi gitarın olur, kendini motive eder, ileride iyi de amfi alırsın o başka.
Sen single coil olayına niye takıksın bu kadar? Önce onu sorayım. Sonra da Suhr'daki EMG'ler hangisi onu öğreneyim.
Valla yanlış adama çattın şimdi. EMG hiç sevmem, acayip önyargılıyımdır.Hem bunlar single coil olabiliyor mu şüpheli. olsa da SSS strat tadı vermez. EMG cleanleri kötü bir manyetik. Hele ki 81 85.
siz bana ne önerirsiniz?
Benim derdim aslında hem metal hem blues çalabilmek aktif emg ile blues, pasif single-coil ile metal yapan çok insan gördüm (çok saçma biliyorum) ama tek istediğim tasarımı hoşuma giden, sesi de en az tasarımı kadar hoşuma gidecek isveç çakısı ayarında bir gitar istiyorum.Valla doğru söylemek gerekirse, önyargım aslında şu an tavsiye yapmama engel. Bana kalsa, ucuzundan bir strat al derim. Düzgün bir single tonun olur en azından.
Benim derdim aslında hem metal hem blues çalabilmek aktif emg ile blues, pasif single-coil ile metal yapan çok insan gördüm (çok saçma biliyorum) ama tek istediğim tasarımı hoşuma giden, sesi de en az tasarımı kadar hoşuma gidecek isveç çakısı ayarında bir gitar istiyorum.
Stratla metal çalan adamların manyetikleri farklı ama. Hem öyle İsveç çakısı misali gitar -bir iki modelleyici gitar hariç- daha icat edilmedi.
Ama iki türden birini en azından yaklaşık olarak çalayım dersen, Gibson bu konuda humbucker avantajına sahip. Normal bir single manyetikle de hard rock falan rahatça çalarsın, ama daha heavy civarı çalacaksan, en azından 7.00 - 7.2 kohm çıkışlı köprü manyetiği gerekecek.
eric clapton'ın stratlarından birisi emg'li diye biliyorum.İşte öyle bir gitar yok. Sana onu anlatamıyoruz anlaşılan. Bu olay tasarım meselesidir. Şurada yazmışım bak:
Single ile metal çalan adamların cevabı yukarıda işte.
Aktif EMG ile blues kim çalıyor hem?
eric clapton'ın stratlarından birisi emg'li diye biliyorum.
Neden illa Fender yada Gibson.
Başka marka mı yok?
Git bir tane Ibanez JS al. Her yola gider gibi.
Ne bileyim bir Musicman falan bakın.
Zaten bu ne kadar saçma bir soru.
BMW mi Mercedes mi? Başka üst düzey araba yok zaten.
😉
Emg SA modelleri ön yargını kırabilir. Dip gürültüsüz ve düşük çıkışlılar. Benim de ön yargılarım vardı. 67 Strat'ta çaldım, hiç de kötü manyetikler değiller.Valla yanlış adama çattın şimdi. EMG hiç sevmem, acayip önyargılıyımdır.Hem bunlar single coil olabiliyor mu şüpheli. olsa da SSS strat tadı vermez. EMG cleanleri kötü bir manyetik. Hele ki 81 85.
Emg SA modelleri ön yargını kırabilir. Dip gürültüsüz ve düşük çıkışlılar. Benim de ön yargılarım vardı. 67 Strat'ta çaldım, hiç de kötü manyetikler değiller.
😀Kullanıcı daha genç yahu. Yol göstereceğiz ki öğrene 🙂
Music Man çok severim ama Cutlass ve Stingray çok sarmadı bana. Ibanezlerde ise RG2550Z modelini çok beğendim gerçek bi teknoloji harikası.Neden illa Fender yada Gibson.
Başka marka mı yok?
Git bir tane Ibanez JS al. Her yola gider gibi.
Ne bileyim bir Musicman falan bakın.
Zaten bu ne kadar saçma bir soru.
BMW mi Mercedes mi? Başka üst düzey araba yok zaten.
😉
Güzel de çok pahalı.Ikiside değil. Suhr!