Gitar bakımı için 1000 tl normal mi?

Müşterisine bağlı... ilk ikisini benim diyen luthiere kadar ... hadi coşmayayım en azından piyasanın yarısından iyi yaparım diyeyim... hayatta da 1 TL ödemedim o işlere ... harbi luthiere'lere saygım sonsuz ama mağazada tezgahın arkasına geçip luti gibi davranan satış elemanları büyük kandırmaca söyleyeyim.
AMA
sonuncu için elime lehim almışlığım yok... iyi bir gitar ise ve manyetik değiştirmek istersem 1500 değil belki 3000 de veririm işinin ehline çünkü elimden gelmez, gelmesi için de bir çabam olmadı
Manyetik değişiminde klipsli/geçmeli tel kullanıyorum isteyene led ve sıvı soğutma da takarım 😁

Gitar/bas tel yükseklik, sap ayarı, köprü saddle ayarı, manyetik değişimi yapılır uyguna.
Ayrıca akustik bateri için rahatsız edici reverblü sesi önleyici işlem ve akort yapılır
(İşlem sonrası çıkan seste inanılmaz değişim)

Ücreti sokak hayvanları için kullanılacak.
Tekirdağ merkez.

Balataları yenileriz, tercihen dsg cvt tork çeviricili otomatik çalma sistemi de dahil. Markamıza ve işçilik kalitemize güveniyoruz, 7000 yıl garanti, isteyene cüzi bir ek meblağ ile +2000 yıl da tüketici hatası garantisi.

Son düzenleme:
Geçen istanbul'da bir lüthiyer çelik perde çakımına 15 bin tl fiyat istedi... Ama gitarı görmem lazim fiyat artadabilir dedi... O günden beri tuşemde bir yumuşama, gitara dan dun girişmek yerine bir okşama başladı... Bazen gitarı çalmak yerine halini hatırınıda sorduğum oluyor sadece...

Geçen istanbul'da bir lüthiyer çelik perde çakımına 15 bin tl fiyat istedi... Ama gitarı görmem lazim fiyat artadabilir dedi... O günden beri tuşemde bir yumuşama, gitara dan dun girişmek yerine bir okşama başladı... Bazen gitarı çalmak yerine halini hatırınıda sorduğum oluyor sadece..

Yaklaşık 10 yıl olacak İstanbul'da bu işi yapıyorum hiç bir işten 15.000 TL isteyebildiğimi hatırlamıyorum insan bazen fiyat vermeye utanıyor. Aynı şehirdeyiz aynı işi yapıyoruz arada 2 katı fiyat farkı var olacak iş değil.

Bende ilk başta inanamadım. Dedim ki şaka herhalde 🙂 özel mesajla bir çok mesaj gelmiş kimdir diye.. isim verip polemiğe girmeyeceğim kimsenin isiyle yada ekmegi ile bir derdimde yok... Kendisini tercih etmem olur biter... Burda anlatmak istediğim kim ne is yapiyor farketmez, isini layikla yapani bulun ve onunla calisin.. Bu tesisatci olur ,fayansci olur, sivaci olur, kaportaci olur farketmez... Gercekten durust olani arayin bulun. Onlar kazansin...

Merakımdan USA'da ne kadar diye baktım.. Orası bile arkadaşa yetişemedi 😂

1734639638455.webp

USA'da tam bizim gibi değil ama asgari ücrete karşılık olarak minimum hourly wage baz alınabilir. Bu da 7.5 Usd gibi sanırım eyaletler arası fark olabilir.
Yani günde 8 saat haftada 40 saat desek kabaca ayda 1200 Usd eder diyelim düz hesap. Demek ki üstteki fiyat yine kabaca 1/3 veya 1/4 asgari ücret diyelim.. çok yuvarlıyorum.
Şu anda asgari ücret net 17000 desek demek ki talep edilen TR fiyatı bir tam aylık ücrete denk.

Geçen istanbul'da bir lüthiyer çelik perde çakımına 15 bin tl fiyat istedi... Ama gitarı görmem lazim fiyat artadabilir dedi... O günden beri tuşemde bir yumuşama, gitara dan dun girişmek yerine bir okşama başladı... Bazen gitarı çalmak yerine halini hatırınıda sorduğum oluyor sadece...
aliexpress'ten teçhizatı toplayıp chatgpt'ye sorup yapabilirsin çok da zor birşey değil.

başlangıç seviyesi bir gitarın varsa ve eskidiyse bence denemelisin hatta.

burda yazılan işlemlerin çoğu evde kendiniz biraz uğraşarak yapabileceğiniz şeyler aslında. teçhizat fiyatları da gördüğüm kadarıyla buralara yazılan işçilik ücretlerinin yarısından az. hatta daha iyi yaparsınız kendi gitarınız olduğundan özenirsiniz vs.

aliexpress'ten teçhizatı toplayıp chatgpt'ye sorup yapabilirsin çok da zor birşey değil.

başlangıç seviyesi bir gitarın varsa ve eskidiyse bence denemelisin hatta.

burda yazılan işlemlerin çoğu evde kendiniz biraz uğraşarak yapabileceğiniz şeyler aslında. teçhizat fiyatları da gördüğüm kadarıyla buralara yazılan işçilik ücretlerinin yarısından az. hatta daha iyi yaparsınız kendi gitarınız olduğundan özenirsiniz vs.
Teşekkür ederim ama gitarlarım ne yazik ki başlangıç seviyesi değil o yüzden kendim girişmeyi tercih etmem. Ama çelik fret işi, dışardan sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Bütün gitarlarim çelik fretli ve bazilarinin işlemleri yapilirken orda bulundugum icin sureci biliyorum. Gercekten normal fret isinden cok daha zor ve belli bir noktaya kadarda pahali olmasini anlayabiliyorum. Normalde karsiliyorum... Gunumuzde ucuz birsey kalmadi (kira, vergi , malzeme ,alet ,edavat).... Onuda makul goruyorum.. Doviz ile aliyorsun onuda anlayis ile karsiliyorum... Ama belli bir noktada insanlarin fiyat algisi gitti diye bunun yapilmasini dogru bulmuyorum. Ortalama çelik fret fiyatlarida 6 ile 8 bin tl arasinda suan... Piyasanin da ne oldugunu biliyorum. Demem o ki , bir sekilde bana bu fiyat sunuldu bende tercihimi kullandim ve gitmedim. Bu biz muzisyenler icinde gecerli... Her meslek dali icin gecerli... isini hakkiyla yapani kollamazsak , herkes bir bir bu insanlara mecbur kalacak... O zaman hakki olsa da olmasa da , isini emekle, hakkiyla yapan insanlari kusturdugumuz icin , bu tip insanlara mecbur kalacagiz... Kendi elimizle kendimizi yakmis olacagiz...

Geri