Gitar bakımı için 1000 tl normal mi?

Merhaba. Giriş seviyesi bir elektro gitarım var ve uzun süredir fret buzzing ve tel kopma sorunları yaşıyorum. Bir luthier ile görüştüm ve genel bakım ücretinin 1000 tl olduğunu söyledi. Bana fazla gibi geldi ama piyasaya hiç hakim değilim. Ne düşünüyorsunuz?

Bana da öyle gelmişti teşekkürler yanıtınız için. İstanbul içi luthier tavsiyeniz varsa alabilirim bu arada.
İstanbul demek yüksek kira-toprak rantı demek. Herşey çok daha pahalı burada.
O yüzden İstanbul luthier fiyatı ile başka şehirleri kıyaslamayamazsınız.
Genel bakım ücreti için 1000 TL biraz yüksek. Ama çok yüksek de değil, hele de fazla müşterisi varsa (tok satıcı ise), çok merkezi bir semtte ise vs...
Sıfır gitara yarım klavye tesviye artı takım tel fiyatı için 1200 TL ödedim geçenlerde. Biraz üst eşik de iş çıkardı hatta. Ama biraz da bana güzel fiyat vermek istedi, ikinci gidişim filan...
Tup Tup Sound, Yusuf Bey. Tavsiye ederim. Kadköy Altıyol-KFC arkasındaki bir işhanında, oldukça merkezi bir yerde.

Bu iş için çok paralar bunlar ya, nasıl veriyorsunuz. Giriş seviyesi bir gitar için hiç deymeyecek paralar. En iyisi biraz hevesi varsa sağa sola sorarak öğrenip tel değiştirme sap ayarı yapma ve klavye temizliği işini kendisi yapsın derim ben.

Merhaba. Giriş seviyesi bir elektro gitarım var ve uzun süredir fret buzzing ve tel kopma sorunları yaşıyorum. Bir luthier ile görüştüm ve genel bakım ücretinin 1000 tl olduğunu söyledi. Bana fazla gibi geldi ama piyasaya hiç hakim değilim. Ne düşünüyorsunuz?

İstanbul için tel dahil fiyat ise normal gibi geldi bana gitarın durumuna göre de değerlendirilmesi gereken bi durum.

Bu işleri kendim yapıyorum YouTube’dan baka baka öğrendim zamanında. Önce teli kes, klavyeye Dunlop 65 sür kuruyana kadar bekle. Sonra yeni teli tak. Tel değiştirmeyi hızlandırmak için AliExpress’ten şarjlı tel sarma cihazı alabilirsin. 300 tl fln olması lazım. Yapıyorum dedikleri bakımları gerçekten yapıyorlar mı orası da şüpheli bence kimseye güven kalmadı.

İnsan önce ahlaklı olacak. Tanıştığım Luthierler arasında çok işini sevmeyip aksilik yapan oldu ama 500-1000 TL için kimse adını kirletmeye pek girişmez. İstanbul' da benim tek adresim var. @Gezginluthier kimseye yapmadığı çoğu şeyde bana yardımcı oldu. Tabiki bunları tek tek açıklamak sizdeki beklentiyi artıracağından anlatmayacağım. Dolayısı ile tam bir kardeşim gibi görüp her şeyimi ona emanet ediyorum. 1000 TL şu anda 2 kişilik ortalama kalitede yiyeceğiniz bir restaurant parası. 3 ayda bir bakım yaptırmanız sizi öldürmez. Her şey para değil, insanlar biraz konfor alanını görmeli. Dolayısı ile artık 1000 TL genel olarak para değil. Şu anda bir kahvecide oturuyorum 1 sandviç + kahve + su 400 TL. Düşün paranın ne durumda olduğunu. Umrumda mı değil tabiki 400 TL olması ama anlatmak istediğim artık 1000 TL' ye bedava çoğu şey.

Müşteri bulabilecek miyim diye bir deneyeyim:

Elektro gitarlar için:
Klavye bakımı + tel değişimi 800 TL
Sap ayarı + tel yüksekliği ayarı 400 TL
Manyetik değişimi 3000 TL
Potans değişimi 2000 TL

Son düzenleme:
Müşterisine bağlı... ilk ikisini benim diyen luthiere kadar ... hadi coşmayayım en azından piyasanın yarısından iyi yaparım diyeyim... hayatta da 1 TL ödemedim o işlere ... harbi luthiere'lere saygım sonsuz ama mağazada tezgahın arkasına geçip luti gibi davranan satış elemanları büyük kandırmaca söyleyeyim.
AMA
sonuncu için elime lehim almışlığım yok... iyi bir gitar ise ve manyetik değiştirmek istersem 1500 değil belki 3000 de veririm işinin ehline çünkü elimden gelmez, gelmesi için de bir çabam olmadı

Geri