Görselleri burada paylaşabilirseniz çok seviniriz referans olması açısından.
selam dostlar, oncelikle hepinizin merak ettigi konular var, yardimci olmasi acisindan kisa sure once bi projeye girdim genellikle yabanci kaynaklardan bilgi aldim ve projeyi tamamladim.
oncelikle nitro gitar,relic gitar yapmak istiyorsaniz ahsaba kadar boyayi kazimak zorundasiniz ahsaba kadar zimpara atacaksiniz (mumkunse havali makine ile) inmeniz lazim cunku gercek 60-70ler kalitesinde yapmak istiyorsak agac dokusuna erismek inmek zorundayiz, (bolgesel yapanlar var ucuz durur tavsiye etmem) genelde polyester poliuretan boyali yada koyu renkli, metalik vb renklere sahip gitarlarda ahsap dokusu gozukmesin diye grain filler katmani bolca atarlar gitarlarda rezonans kaybina sebep verir, dokuyu da duzeltmek icin kalin kalin boyarlar buda hassas ton meraklisi gitaristlerin istemedigi bi durumdur
boya yapma konusunda da, turkiyede boyalari hazir kodlarla bulmak cok zor ve asiri pahali. alternatif ve en iyi cozum oto boyacilara gidip selulozik bazli nitro boya hazirlatabilirsiniz renk kodlari veya kendiniz karistirarak, eger el ile atacaksaniz amator bi boya olacaksa spreylere basiyorlar, sprey kutuya bastirip ev ortaminda boya yapabilirsiniz, ayni sekilde internette(yabanci sitelerde) orijinal gitarlarin fabrikasyon verilerini bulabilirsiniz kac kat boya atildigi ne kadar katman nitro, vernik kullanildigi sealer(astar) katmanin durumu gibi her detaya ulasabilirsiniz.
ayriyetten, yine oto boyacilarda ve internet uzerinde nitro vernikler(cila) satilmakta son katmanlarida bu sekilde yapabilirsiniz sormak istediginiz sorular varsa elimden geldigince yardimci olurum, size proje ornegi olmasi acisindan yaptigim projenin gorsellerini birakacagim,
(atilan islemler relic projesinden once boyama isleminden sonrasi, relic gorselleri paylasmak istemiyorum)
kendinize ozgu ve dogal olursaniz yaptiginiz is guzel olur
basarilar dilerim, sevgiyle kalin…🤘