Merhaba, gitara başladığım günden bugüne herkesin tavsiye ettiği ortak nokta daha fazla çalışmak ama benim yorumum biraz daha farklı olacak. Yıllarını müziğe vermiş ve bunu sistematik bir şekilde yapmış olan kişiler elbette başarılarını bu disiplin ile ilişkilendiriyor, ve elbette bu en önemli yapı taşı. Ama kendi deneyimimi aktarmam gerekirse,
7-8 yıl önce farklı heyecanlar için ekipmanımı satmıştım, zaten uğraşmama rağmen belli bir noktadan ileri gidemiyordum. 2 yıl önce öğrencilik hayalim olan gitara denk geldim ve satın aldım. Bu 5 yıllık ara süre zarfında ayda en fazla bir kere belki tıngırdatıyordum. Tekrar gitar çalmaya başladığımda ise eskisinden daha hızlı geliştiğimi ve daha kolay öğrendiğimi fark ettim. Hiç çalışmadığım halde bu farklılığı borçlu olduğum şey öğrenmeye karşı bakış açımın değişmesi oldu. Sadece gitar değil pek çok konuda soru sorabilmeyi öğrendim. Hem teori hem de teknik kısmında "peki ama neden?", "amacı ne?", "bir sonraki adım ne olabilir?" gibi sorular işi daha rahat kavramamı sağladı.
Naçizane tavsiyem bir etüt çalışırken sadece yazanları veya söylenenleri tatbik etmeyin, yapacağınız her adımda kendinize bu ve benzeri soruları sorun, bulduğunuz cevaplara bu soruları tekrar sorun. Farklı sonuçları birbiri ile ilişkilendirin. Sorduğunuz her soru size yaptığınız işin amacını, sebep sonuç ilişkilerini ve mantığını öğretecek.