Itü yayınlarından yazdım, vikipedi ordan alıntı yapmış olabilir. Atla deve değil sonuçta.
Senin faraday kafesin benim faraday kafesim yok arkadaş. Ne olduğu ne ise yaradığı belli zaten. Elektromanyetik izolasyon sağlıyor.
Buna çok güldüm ya 😀 doğru diyorsun, 2-3 aya kalmaz meme yapar 😀
😀 😀 😀 Sen mühendis falan değilsin.
Bahsedilen senin veya benim faraday kafesim değildir, faraday kafesi izolasyon sağlar doğrudur ancak senin bahsettiğin faraday kafesi modellemesi tamamen yalıtkanlıktır yani bir odayı tamamen bakır folyo vb. madde ile kaplarsanız tamamen yalıtkanlık sağlarsınız,gitar da uyguladığımız işlem de aynen budur.. Burada içerde oluşan elektromanyetik alandan dolayı olan akıyı ise serbestçe dolaşmasına izin verirsek sistemleri etkiler, bu yüzdendir ki topraklama yapıyoruz. Gitarda da aynı durumu düşünebilir ve ortak toprak ucuna bağlantı yapılabilir diyorum. Benim ilk mesajda bahsettiğim faraday kafesi ise binaların çatılarında faraday çubuklarıyla oluşturulan yıldırımdan korunma tesisatı içinde geçen faraday kafesidir.
Eğer ki artık akıyı toprağa iletmezsek, sistemde deformasyona yol açar ve bu da bize gitar da dip ses olarak geri gelir. Burada ki 2 3 ay ise denenmiş bir iştir.
Seni güldürebildiysem ne mutlu bana, ancak işin terbiyesizliğe varmamalıdır.