Sür ama sadece iki ayrı noktaya iki küçük damla, sürmeden önce kanalın temiz olduğundan emin ol ve yapıştırıcıyı tüm kanala yaymamaya özen göster. Siyanoakrilat bazlı yapıştırıcılar eşiği sonradan kolayca sökebilmek için en uygun yapıştırıcı tercihlerinden biri, eşiğin bir yanından tık diye vurursun ve çıkarırsın gerektiğinde.Japon yapıştırıcısı sürme ama.
Söylediğim olay akustik gitarımda böyleydi.Surmenize gerek yok hocam telleri taktiginizda telin basıncı zaten onu hareket ettirmez sabit tutar.
Aşırı düzeyde değil zaten belki milim falan ama kayıyor hafif yukarıya.yoo doğru söylemişsin. Akortlu 6 telin uyguladığı basınç o kadar fazla olur ki ust esik oynayamaz. Bend yapınca da oynayamaz. Ust esigin altına tekerlek filan koymak lazım oynayabilmesi için.
bu zamana kadar birçok gitarimi ust esik yapışık olmadığı halde kullandim ve cidden ilk kez senden duyuyorum böyle bir şey. 6 tel standard akorttayken kayıyor yani. Ust esik yuvası gereğinden fazla geniş veya üst esik ince ise, teller akortlandiginda esik bir miktar one doğru geleceğinden sapa alttan yanlardan teması azalır. Belki bu nedenle kayiyordur ama acikcasi bu pek sağlıklı bir işçilik durumu değil. Sen yapıştır öyleyse dostum.Aşırı düzeyde değil zaten belki milim falan ama kayıyor hafif yukarıya.
1 mm kulağa basit gelebilir ama gitar akorunun ve entonasyonunun bozulması için yeterli bir büyüklük. Gitar ayarları zaten milimetrik ölçülerle yapılır. Ben de az miktarda yapıştırıcı sürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Youtube'de bu konuyla ilgili videolar mevcut.Aşırı düzeyde değil zaten belki milim falan ama kayıyor hafif yukarıya.
bu zamana kadar birçok gitarimi ust esik yapışık olmadığı halde kullandim ve cidden ilk kez senden duyuyorum böyle bir şey. 6 tel standard akorttayken kayıyor yani. Ust esik yuvası gereğinden fazla geniş veya üst esik ince ise, teller akortlandiginda esik bir miktar one doğru geleceğinden sapa alttan yanlardan teması azalır. Belki bu nedenle kayiyordur ama acikcasi bu pek sağlıklı bir işçilik durumu değil. Sen yapıştır öyleyse dostum.
normalde ust esigin bu kadar kolay hareket edemiyor olmasi lazim. Ya fabrikasyon kusur olarak ya da gitarin senden önceki sahibi esigin alt kısmını yamuk zimparalamis veya daha önce dediğim sebeplerden esik tabana ve yanlara yetersiz temas ediyor. Yapıştır dostum, sorun çözülsün.159865 eklentisini görüntüleŞu şekilde işte