Gitar eşiği

Gitarım düştükten sonra eşiği de kaydı bend yapınca falan az da olsa kayıyor ve rahatsı ediyor beni. Kendim çözmemin bi yolu var mıdır?

IMG_6511.webp

Japon yapıştırıcısı sürme ama.
Sür ama sadece iki ayrı noktaya iki küçük damla, sürmeden önce kanalın temiz olduğundan emin ol ve yapıştırıcıyı tüm kanala yaymamaya özen göster. Siyanoakrilat bazlı yapıştırıcılar eşiği sonradan kolayca sökebilmek için en uygun yapıştırıcı tercihlerinden biri, eşiğin bir yanından tık diye vurursun ve çıkarırsın gerektiğinde.

Strat ve tele saplarında tellerin burguya doğru sapma açısı az olduğu için eşiğe uygulanan basınç az kalabiliyor. Eğer eşik yuvası sıkı değilse, özellikle 5. perdeye kadar yani eşiğe yakın perdelerde yapılan bendlerde eşik kayabiliyor. Benim ve arkadaşlarımın bazı gitarlarında bunu yaşadık.

Madem kayma yaşıyorsunuz, iki notada birer damla tutkal uygulamanızı öneririm. İhtiyaç halinde sökmesi de kolay olur.

Aşırı düzeyde değil zaten belki milim falan ama kayıyor hafif yukarıya.
bu zamana kadar birçok gitarimi ust esik yapışık olmadığı halde kullandim ve cidden ilk kez senden duyuyorum böyle bir şey. 6 tel standard akorttayken kayıyor yani. Ust esik yuvası gereğinden fazla geniş veya üst esik ince ise, teller akortlandiginda esik bir miktar one doğru geleceğinden sapa alttan yanlardan teması azalır. Belki bu nedenle kayiyordur ama acikcasi bu pek sağlıklı bir işçilik durumu değil. Sen yapıştır öyleyse dostum.

bu zamana kadar birçok gitarimi ust esik yapışık olmadığı halde kullandim ve cidden ilk kez senden duyuyorum böyle bir şey. 6 tel standard akorttayken kayıyor yani. Ust esik yuvası gereğinden fazla geniş veya üst esik ince ise, teller akortlandiginda esik bir miktar one doğru geleceğinden sapa alttan yanlardan teması azalır. Belki bu nedenle kayiyordur ama acikcasi bu pek sağlıklı bir işçilik durumu değil. Sen yapıştır öyleyse dostum.
Şu şekilde işte

Geri