Vine_Inlay demiş ki:Selam arkadaşlar, elimde manyetikleri yanlış bağlanmış aşırı dip sesli bi Squi Strat var, köprüde ve sapta hum-canceling strat manyetikler var (köprü JB jr, sap Schaller 2244) bunları orjinal hali olan tek ses, iki ton yerine iki ses, bi ton (bi de EMG PA-2 almak istiyorum onun potlarla alakası var mı bilmiyorum) olarak değiştirmek için nasıl potlar almam gerekiyo, kaçlık yani? Bi de JB jr'yi push pull potla single yapabilir miyim? Teşekkürler.
duman-55 demiş ki:beyler bişey sorcam bende usa telecaster var bridge manyeğie geçince siyah renk olan varya sesde düşme oluyo manyetik zaten çıkık gibi duruyo uçlardan ortası tam içinde uclar dışarda manyetikmi değiştirmeliyim değişcekse ne önerirsiniz dğeişmicekse çözüm yolu nedir?
Atalay demiş ki:Vine_Inlay demiş ki:Selam arkadaşlar, elimde manyetikleri yanlış bağlanmış aşırı dip sesli bi Squi Strat var, köprüde ve sapta hum-canceling strat manyetikler var (köprü JB jr, sap Schaller 2244) bunları orjinal hali olan tek ses, iki ton yerine iki ses, bi ton (bi de EMG PA-2 almak istiyorum onun potlarla alakası var mı bilmiyorum) olarak değiştirmek için nasıl potlar almam gerekiyo, kaçlık yani? Bi de JB jr'yi push pull potla single yapabilir miyim? Teşekkürler.
Kısaca aktif manyetiklere 500K lık Pasiflere 250 Klık takılır genellikle. Bunlara daha fazla K lık pot takarsan ekstra gain/boost elde edebilirsin ve biraz daha tizleşir. .22mikroF tone potlara resistans takarsan volüm açıp kısarken de aynı tizler kalır, kısarken boğuklaşmaz. Benim hatırladığım bu ancak ben her tip manyetiğe 500K takıyorum. Bİrde 25 K takılıyor onların durumu farklı. Daha çok bilen neden öyle olduğunu yazar.
En iyisi gitarı açıp bak hangi pot takılı. Sana referans olur.
GibsonLesPaul demiş ki:manyetik çerçevelerinin vidalararı paslandı kendim değiştirebilirmiyim? EMG-HZ manyetikler takılı manyetikler oynuyo aşırı değil ama elle hafif bastırdıgımda sağlı sollu oynuyo normalmi bana değil gibi geldi ama yardımcı olursanız sevinirim..