M
MiniPinhani
Merhaba arkadaslar. Kafamda bir soru takildi. Acaba kendi gitarimin sapini, baska gitarin alt parcasina takarsam gitar calisirmi??
MiniPinhani demiş ki:Merhaba arkadaslar. Kafamda bir soru takildi. Acaba kendi gitarimin sapini, baska gitarin alt parcasina takarsam gitar calisirmi??
puppet_bloody_bath demiş ki:MiniPinhani demiş ki:Merhaba arkadaslar. Kafamda bir soru takildi. Acaba kendi gitarimin sapini, baska gitarin alt parcasina takarsam gitar calisirmi??
Başka gitarın alt parçasına derken gövdesini kastediyorsun herhalde...
Elinde ki gitar sapının boyu 24.75" ise ve elindeki gövdede daha önce takılı olan sapın uzunluğu bundan farklı ise(mesela 25.5" ise)sorunlar yaşayabilirsin: akord kaçırma,tellerde cızırdama vs.
Ya da klavye yatağının kalınlığı derinliği farklıysa zaten klavyeyi o gövdeye takamazsın...
Bilgimin yettiği kadarıyla acıklamaya calıstım umarım faydası dokunur
MiniPinhani demiş ki:Ben sadece takip ve cikartmayi biliyorum 😳 😆 8O
puppet_bloody_bath demiş ki:MiniPinhani demiş ki:Ben sadece takip ve cikartmayi biliyorum 😳 😆 8O
Dostum o zaman sen sadece sapı cıkar tak sonrada bu işi bilen birine(luthier) flan götür telleri flan takıp truss rodunu o ayarlasın yada sen sapla gövdeyi götüe adam taksın 😉
MiniPinhani demiş ki:puppet_bloody_bath demiş ki:MiniPinhani demiş ki:Ben sadece takip ve cikartmayi biliyorum 😳 😆 8O
Dostum o zaman sen sadece sapı cıkar tak sonrada bu işi bilen birine(luthier) flan götür telleri flan takıp truss rodunu o ayarlasın yada sen sapla gövdeyi götüe adam taksın 😉
Esasinda bir sorum olacak, Truss rod ne? 😳 Telleri akkord etmek
mi?