Saat yönünün tersine döndürdüm ama sap tarafından değil giriş tarafı kasa tarafında
Pekala düzelteyim kendimi; sap ayarı, aksiyon ve entonasyon için toplam minimum 100 lira isteniyor. Hoş ne kadar isteyecekler gerçi ama kendiniz yapabileceğiniz kolay bir şey için yüksek bir fiyat.
Pekala düzelteyim kendimi; sap ayarı, aksiyon ve entonasyon için toplam minimum 100 lira isteniyor. Hoş ne kadar isteyecekler gerçi ama kendiniz yapabileceğiniz kolay bir şey için yüksek bir fiyat.
Tel seviyeleri bana bir garip göründü. Tele bastırmadıysanız, ince mi ile kalın mi arasında garip bir seviye farkı var. Görmeden konuşmak zor ama üst eşik sorunlu, yanlış kesilmiş olabilir.
Yok aldığımda öyleydi alt mi teli daha geride en olarak. Gitarın manyetiklerindeki o plastik bilerek öyle kesilmiş nedenseTel seviyeleri bana bir garip göründü. Tele bastırmadıysanız, ince mi ile kalın mi arasında garip bir seviye farkı var. Görmeden konuşmak zor ama üst eşik sorunlu, yanlış kesilmiş olabilir.
Kafama taktın şimdi. Beğenerek almıştım ama günden güne soğuttu gitar kendindenTel seviyeleri bana bir garip göründü. Tele bastırmadıysanız, ince mi ile kalın mi arasında garip bir seviye farkı var. Görmeden konuşmak zor ama üst eşik sorunlu, yanlış kesilmiş olabilir.
O zaman 180 derece sıkmış oluyorum. İkiniz farklı şeyler söylüyorsunuz. En iyisi usta birine götürmek fakat bulunduğum ilçede böyle bir yer yok. Mecbur bulacağız artık.Truss rod'un ayar yeri govde tarafinda ise, truss rod'u gevsetmek icin govde tarafindan gitarin kafasina dogru bakarken truss rod anahtarini saat yonunun tersine dogru 30 derece kadar cevir ve tekrar kontrol et...
Adana' dayım🙂La re sanırım basılı değil @Bandidas. Gerçi fotodan tanı koymak doğru ve tavsiye edilesi bir hareket değil.
@Lawliet İstanbul Anadolu Yakası'ndayım. Bana yakın isen uygun bir vaktimde bakarım istersen. Göz ile görürsem en azından şunu yap bunu yapma diyebilirim. Dediğim gibi fotoğraftan kesin bir kanı oluşturmak hatalı olur.
O zaman 180 derece sıkmış oluyorum. İkiniz farklı şeyler söylüyorsunuz. En iyisi usta birine götürmek fakat bulunduğum ilçede böyle bir yer yok. Mecbur bulacağız artık.