Tam paralel olsa neck daha aşağıda bulunması gerek temiz ton için eğim kattarsaniz 1960a kabin vertikal muhabbeti onun için eğimli köprü ise tellere baya yakın oda sustain ve gain kavramını dengelemek için jackson paralel gibi gelir son anda eğim katılır mesela oda neck e mesela Bridgle aynimanyetigi taksan bile çok az nüansı berraklasir vertikal muhabbeti isteBu benim de ara sıra düşündüğüm bir konu.
Öncelikle bu bir sorun değil. Genelde stratlar-superstratlar paralel ya da ona yakın oluyor. Benim Jackson ps2'm paralel gözüküyor mesela. Ama benim gördüğüm kadarıyla Les Paul'ler paralel olmaktan bayağı bir uzakta. Paralel olmadığından dolayı da köprü manyetiği sap manyetiğine göre gövde ağacından daha yüksekte bulunuyor. Manyetik çerçevelerinin boyları arasındaki farktan da anlaşılabilir bu durum. Bence çalımı zorlaştıran bir durum. Niye böyle yapıyorlar Gibson'ları bilmiyorum. Sap kırılıyor diye olabilir belki.
Şu fotoda bayağı belirgin:
Allah rızası için ne demek bu cümle...?Tam paralel olsa neck daha aşağıda bulunması gerek temiz ton için eğim kattarsaniz 1960a kabin vertikal muhabbeti onun için eğimli köprü ise tellere baya yakın oda sustain ve gain kavramını dengelemek için jackson paralel gibi gelir son anda eğim katılır mesela oda neck e mesela Bridgle aynimanyetigi taksan bile çok az nüansı berraklasir vertikal muhabbeti iste
Tam paralel olsa neck daha aşağıda bulunması gerek temiz ton için eğim kattarsaniz 1960a kabin vertikal muhabbeti onun için eğimli köprü ise tellere baya yakın oda sustain ve gain kavramını dengelemek için jackson paralel gibi gelir son anda eğim katılır mesela oda neck e mesela Bridgle aynimanyetigi taksan bile çok az nüansı berraklasir vertikal muhabbeti iste
Tune-o-matic köprünün işleyebilmesi için o eğim mecburi. Gibson o yüzden yapıyor.Bu benim de ara sıra düşündüğüm bir konu.
Öncelikle bu bir sorun değil. Genelde stratlar-superstratlar paralel ya da ona yakın oluyor. Benim Jackson ps2'm paralel gözüküyor mesela. Ama benim gördüğüm kadarıyla Les Paul'ler paralel olmaktan bayağı bir uzakta. Paralel olmadığından dolayı da köprü manyetiği sap manyetiğine göre gövde ağacından daha yüksekte bulunuyor. Manyetik çerçevelerinin boyları arasındaki farktan da anlaşılabilir bu durum. Bence çalımı zorlaştıran bir durum. Niye böyle yapıyorlar Gibson'ları bilmiyorum. Sap kırılıyor diye olabilir belki.
Şu fotoda bayağı belirgin:
Kolay bi fizik açıklaması vertikal muhabbeti işte fizik bilen bilirAllah rızası için ne demek bu cümle...?
Hocam şu ana kadar hiçbir gitarımı yere düşürmedim. Ama bu Gibson'lardaki kırılma olayı ciddi bir vaka. Araştırdığımda quartersawn kesim tekniğine genellikle uymadıklarından dolayı kırılmaya yatkın oluyormuş gitar. Les Paul alacağım zaman Gibson ya da Epiphone olmayacak, alırsam da 90'lar üretim alırım 2. el.
Tune O Matic köprü zaten başlı başına salak saçma birşey, klasikleşmiş görüntüsünden dolayı hala o gitarların üstünde durabiliyor.
Fizikten once, Hieroglyph okuyabilmek gerekiyor ama anlayabilmek icin...Kolay bi fizik açıklaması vertikal muhabbeti işte fizik bilen bilir
bilmiyorum demek bu kadar mı zor??Tam paralel olsa neck daha aşağıda bulunması gerek temiz ton için eğim kattarsaniz 1960a kabin vertikal muhabbeti onun için eğimli köprü ise tellere baya yakın oda sustain ve gain kavramını dengelemek için jackson paralel gibi gelir son anda eğim katılır mesela oda neck e mesela Bridgle aynimanyetigi taksan bile çok az nüansı berraklasir vertikal muhabbeti iste
İyi bilmiyorum diyebilirim anlatamadım diyebilirim yıllarımı vermedim sonuçta ama , ama babam türkiyenin en iyi mühendisidır kime göre dersen adım soyadım açık araştır google da kendisi böyle bi benzetme yaptırdi yani 1200 hp lik bmw kuran kişi acı paralellik ses rezonansi bilir tamamsapın böyle açılı gelmesinin sebebi, telleri klavyeye daha paralel ayarlayabilmek. daha iyi işçilik ister, o yuzden daha pahalı gitarlarda olur. setneck gitarlarda daha çok olur, bolt onlarda pek olmaz. ama isterseniz sapın köküne bir parça kağıt koyarak sapı açılı yapabilirsiniz. gain'le hiç alakası yoktur, sallamanin alemi yok. sustainle de alakası yoktur. hee tabi bu sayede telleri sapa yaklaştırırsaniz sustain biraz azalır ama açılı yapmayip sapı paralel bıraksan ve telleri dusursen yine aynı olay olur. 1960 tipi kabinlerdeki hoparlörler un açılı olmasıyla da aralarındaki ilişki, daha iyi görmek için laptopun ekranını egmekle eşdeğerdir.
bilmiyorsan da bilmiyorum demek normal bir insan hareketidir. burayı daha gitara yeni başlayan arkadaşlar okuyor, kimseye yanlış bilgi vermenin manası yok.
İyi bilmiyorum diyebilirim anlatamadım diyebilirim yıllarımı vermedim sonuçta ama , ama babam türkiyenin en iyi mühendisidır kime göre dersen adım soyadım açık araştır google da kendisi böyle bi benzetme yaptırdi yani 1200 hp lik bmw kuran kişi acı paralellik ses rezonansi bilir tamam
Google translate gibi yazıyorsun. Aklından geçen her neyse anlaşılmıyor.İyi bilmiyorum diyebilirim anlatamadım diyebilirim yıllarımı vermedim sonuçta ama , ama babam türkiyenin en iyi mühendisidır kime göre dersen adım soyadım açık araştır google da kendisi böyle bi benzetme yaptırdi yani 1200 hp lik bmw kuran kişi acı paralellik ses rezonansi bilir tamam