Gitara baskı yaptırmak istiyorum

Merhabalar dostlar gitarımda en çok istediğim baskı olayı var ankarada yaşıyorum o yüzden ankarada lazer ile gitarın klavyesine baskı yapan bir yer biliyor musunuz yada isteğe göre kaliteli sticker üreten varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum

İstediğim baskı bu;

images-2.webp

Merhabalar dostlar gitarımda en çok istediğim baskı olayı var ankarada yaşıyorum o yüzden ankarada lazer ile gitarın klavyesine baskı yapan bir yer biliyor musunuz yada isteğe göre kaliteli sticker üreten varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum

İstediğim baskı bu;

178809 eklentisini görüntüle
UV baskı deneyebilirisniz. Lazer ile bu sekilde beyaz bir sonuc alamazsınız sanırım. Ankara da yapan yerler var. Sormak lazım.

örnek

lazer baskıyı yakarak yaptığı için direk klavyeye ben olsam yaptırmam. lazerin altına sokmak için sökülmesi de gerekebilir. Kızılayda ozalit fotokopi vs yapan yerlerden arkası yapışkanlı (vinil gibi) bir malzemeye kestirtebilirsin. Reklam işi yapan matbacılar veya araba kaplaması yapan yerlerde olabilir. Lazer cnc yapan yerlere de sorup vinil veya uygun malzemeden lazerle kestirip yapıştırabilirsin,

ama dediğim gibi direk klavye üstüne lazer önermem ....

Uv baskıda boya uv ye duyarlı olur vidyoda ki nasıl bir yöntem bilemedim, ama normal uv boya böyle renkli gözükmüyor) , uv ışık altında parlar, sorun şu ki uv ışık uzun süreli durumlarda sağlık açısından zararlı, en basitinden gözlere. Hem uv olayını görebilmek ortamda ortalanın altında karanlık getektiriyor (floresans özellikli boya da hün veya sahne ışığında görülmez) . O yüzden Uv veya floresan boya önermem.

Son düzenleme:
lazer baskıyı yakarak yaptığı için direk klavyeye ben olsam yaptırmam. lazerin altına sokmak için sökülmesi de gerekebilir. Kızılayda ozalit fotokopi vs yapan yerlerden arkası yapışkanlı (vinil gibi) bir malzemeye kestirtebilirsin. Reklam işi yapan matbacılar veya araba kaplaması yapan yerlerde olabilir. Lazer cnc yapan yerlere de sorup vinil veya uygun malzemeden lazerle kestirip yapıştırabilirsin,

Uv baskıda boya uv ye duyarlı olur vidyoda ki nasıl bir yöntem bilemedim, ama normal uv boya böyle renkli gözükmüyor) , uv ışık altında parlar, sorun şu ki uv ışık uzun süreli durumlarda sağlık açısından zararlı, en basitinden gözlere. Hem uv olayını görebilmek ortamda ortalanın altında karanlık getektiriyor (floresans özellikli boya da hün veya sahne ışığında görülmez) . O yüzden Uv veya floresan boya önermem.
Hocam o zmn sticker kalıyo geriye

hafif ısıtıp un veya pudrayla ovalarsanız herhangi bir yüzeydeki yapışkan materyali temizleyebilirsiniz. Silikon sıvı yapıştırıcı göreceli olarak çift taraflı yapıştırıcıdan daha kolay temizlenebilicek bir materyal.

Sanırım uv baskı ile karanlıkta parlayan fosfor u karıştırdınız.

UV baskı (Ultraviyole baskı), mürekkebin kağıt, cam, metal, ahşap, plastik, deri gibi yüzeyler üzerine doğrudan uygulanarak anında UV (ultraviyole) ışıkla kurutulması esasına dayanan dijital baskı teknolojisidir. Geleneksel baskı yöntemlerinden farklı olarak solvent içermez ve kuruma süresi beklenmeden anında sabitlenir.

UV baskı (Ultraviyole baskı), mürekkebin kağıt, cam, metal, ahşap, plastik, deri gibi yüzeyler üzerine doğrudan uygulanarak anında UV (ultraviyole) ışıkla kurutulması esasına dayanan dijital baskı teknolojisidir. Geleneksel baskı yöntemlerinden farklı olarak solvent içermez ve kuruma süresi beklenmeden anında sabitlenir.
Peki ankarada bunu yapan var mı bildiğiniz

model maket ve modifikasyon yapıyorum. Bende uv boya ve floresan boyalar mevcut, -ikisi farklı,uv boya sadece uv de, floresan değişik renkleri var uv ve gün ışığında parlıyor onu biliyorum- uv baskı deyince ilk o aklıma geldi. Uv boya normalde sarı renksiz mat bir tonu var ve sadece uv ışıkta görünür oluyor. O yüzden yazıcının çıktısını çok kavrayamadım ama baskıda yanan mavimtırak ışığı gördüm sanırım olayın espirisi de o. Ben matbaada çalıştığım zamanlarda renkli fotokopi bile yoktu 😂😂....

Şimdi daha iyi oturdu kafamda.

Peki ankarada bunu yapan var mı bildiğiniz

Ankara Kızılay Gür Ozalit'te 1 ay kadar önce böyle bir iş yaptırdım. Şehirdeki görece büyük yerlerden biridir buna rağmen ellerindeki makine 60x60 bir yüzeye sahip ve gitarın kalınlığı problem olabilir.

Ben davul setimin bas davullarının ön derilerine grup ve marka logoları bastırdım. Bunu doğrudan davul derisine de basabiliyorlarmış ancak o an için deriler yanımda olmadığından şeffaf bir katmana baskı yaptılar, bu katmanı kesip deriye uyguladım. A3 boyutunda bir baskı için de 500 - 600 TL civarı bir tutar ödedim. Baskı esnasında yatay yüzeyde hareket eden dik pozisyonda bir kol hareket ederek, sabitlenmiş yüzeye baskı yapıyor. Bu nedenle gitarın kalınlığı dert olabilir, sırf böyle bir işlem için sapı gövdeden ayırmak, headstock ve gitara bağlanan bölümü, sabitleme yüzeyi dışında bırakarak baskı yapılacak materyal yüksekliğini sap kalınlığından ibaret bırakarak oldurulabilir.

Kızılayda günde 50.000 sayfa fotokopi baskı vs yapan insanlar bu mesaiye girer mi? İşte onu bilemiyorum.

Konuya dair fikir vermesi adına bir iki görsel;

1749717985842.webp

1749718008482.webp

Geri