Aslında mantıklı herkes tonunu arıyor çünkü.
klasik cayır cayır telecaster soundu aslında pekte sır değil bence 😀Aslında mantıklı herkes tonunu arıyor çünkü.
Arkadaşlar, bu konuda bugüne kadar konuşmadım ama artık yeter. Anlatıcam herşeyi. 1999 yazıydı. Duman'ın ilk albümunün ön kayıtları.Bugün duman tonu için ne yaptınız?
Arkadaşlar, bu konuda bugüne kadar konuşmadım ama artık yeter. Anlatıcam herşeyi. 1999 yazıydı. Duman'ın ilk albümunün ön kayıtları.
Ben de stüdyodaydım o gün.
Bunlar içeri girdi felan neyse. Bi ara baktım, gitar tonu çok güzel geliyo. "Ne ki bu?" diye yavaşça içeri girdim ve göreceğimi gördüm.
Daha sonraları, adının Batuhan olduğunu öğrendiğim bu şahıs, bütün riff'leri ağzıyla yapıyordu "Jınjın jınjın" diye. Sololarda da, ağzına iki tane mevlana şekeri atıp mid'leri boost'luyordu. Deli heralde dedik , bişey demedik o gün. Öyle öyle çıktı bunların albümü. Sonra aldılar yürüdüler bunlar. Onca sene, kimsenin ekmeğiyle de oynamamak için sustum (öyle insanlar diiliz sonuçta).
Bakın hâlâ, göz göre göre, elde gitar, yalandan bi jack takmış öbür ucu açıkta, kafada 3 parmak jöle. Ama önde hep bi mikrofon. Soran yok.
Duman tonuymuş. Pehhh.
177129 eklentisini görüntüle