Gitarı ses kartı olmadan bilgisayara bağlamak zararlı mı?

Dün bu video ile karşılaştım ve içeriği oldukça ilgimi çekti, ve biraz daha araştırma yapınca BIAS FX 2 gibi programlarda bayağı bir ton olduğunu ve ses kartı olmadan sadece dönüştürücü ile bu tonları kullanabileceğimi keşfettim.
Ancak konu hakkında biraz daha araştırma yaptığımda, R3ddit gibi platformlarda bu tür işlemlerin zararlı olabileceğini belirten bazı tartışmalar gördüm ve kafamda soru işaretleri oluştu.

Bu bağlamda, Donner DPJ PJ-100 aktif bas gitarımı bilgisayarıma bağlamayı planlıyorum ancak aşağıdaki konularda tereddütlerim var:

1. Gitarımı bilgisayara bağlamak, gitarıma ya da anakartıma herhangi bir zarar verir mi? Bu tür bir bağlantının potansiyel riskleri hakkında bilgi alabilirsem çok memnun olurum.

2. Bu ürün, bu işlem için yeterli olur mu? Gitarımı güvenli ve verimli bir şekilde bağlayabilmek için alternatif önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

Tecrübeleriniz veya bu konuda teknik bilgiye sahip olanların önerilerini duymak benim için çok değerli olacaktır. Şimdiden zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim, Türk Rock ailesi.

seçim sizin ama yapacağınız şey ben pizzanın tadına bakmak istiyorum diyip süper marketten dondurulmuş pizza almak gibi olur daha çok
hatta o pizzayı açmadan paketini dıştan yalamak
Olsun hocam be aldığımdan beri (4 aydır) gitarı çıplak çalıyorum şuanlık amfi almaya durumum yok pizzanın paketi de olsa
tadına bakacağım pek bir masrafı yok beğenmezsem sökerim zaten

Olsun hocam be aldığımdan beri (4 aydır) gitarı çıplak çalıyorum şuanlık amfi almaya durumum yok pizzanın paketi de olsa
tadına bakacağım pek bir masrafı yok beğenmezsem sökerim zaten
Geri kafalılık diyebilirsin belki ama gitarı çıplak çalma konusuna hâlâ mesafeliyim.

images - 2025-04-06T203245.025.webp

Merhabalar cidden hiç beklemediğim bir şekilde beklentimi bayağı bir karşıladı hiç gecikme almıyorum

Başta denemeler yaptım ancak ses alamıyordum. Daha sonra anakartımın ses sürücüsünü kurdum ve sorun tamamen düzeldi. Eğer ses alamıyorsanız, öncelikle asio4all'ı daha sonra ise anakartınızın ses sürücüsünü yükleyin. Ardından BIAS FX içindeki giriş ve çıkış (input/output) ayarlarını kurcalayın biraz deneyince birisi oluyor 😃.

Pizzanın paketini yalamak bile çok güzel.

Çalıştığına sevindim. Yıllardır forumda aynı şeyi söylüyorum. Artık ayarları yapabildiğiniz sürece elinizdeki bilgisayarla en azından denemek için bile olsa güzel sesler almanız mümkün.

Dahili ses kartlarının yetmediği yer, daw içinde çok kanalla çalışırken yüklenen diğer sesler. Çatlama patlama yapıyor, bu şekilde bir çalma planınız yoksa, bir gitar kanalı bir backing track falan ile çalacaksanız günümüz programlarını çalıştıran ortalama bir bilgisayar işinizi görecektir. Ses kartı ve diğer gerekenleri ilerledikçe, ihtiyaç oldukça alın derim.

Merhabalar cidden hiç beklemediğim bir şekilde beklentimi bayağı bir karşıladı hiç gecikme almıyorum

Başta denemeler yaptım ancak ses alamıyordum. Daha sonra anakartımın ses sürücüsünü kurdum ve sorun tamamen düzeldi. Eğer ses alamıyorsanız, öncelikle asio4all'ı daha sonra ise anakartınızın ses sürücüsünü yükleyin. Ardından BIAS FX içindeki giriş ve çıkış (input/output) ayarlarını kurcalayın biraz deneyince birisi oluyor 😃.

Pizzanın paketini yalamak bile çok güzel.
Çalışmasına ve begenmenize çok sevindim. İyi çalışmalar güzel günlerde çalın \m/

Geri