Gitarim Hakkinda Bir Kac Soru

grg121dx gitarim var, 9aydir bende 2 kez tel degistirdim, hep gitarcilara verdim ve sagolsunlar cok kotu yaptilar ayari teller cok yuksek, cok dusuk falan ve ben de 3.tel degisimimi kendim uapma karari aldim son 2 haftadir gitarda teknik ogrenmeye calusiyorum gamlari falab bugun aklima birsey geldi entonasyon denemek, 5.perdede 12.perdede falan entonasyon asla tutmuyor cok kez basmayi denedim hicbirinde olmuyor nden olabilir? Bir de tel degisirken hangi videoya bakip degistireyim?

Al mezroyu 25.5 skala için 64.8 cm kalın mi ve sol telini la yı 1.6mm manyetiklere doğru sonra RE yi la telinden 1.2mm manyetiklere doğru. Sol teli aynı 64.8 diğerlerini yine yukarıdakileri baz alarak dene olacaktır. Tel kalitesizse entonasyon tutmasıda zor. Ama genel itibariyle ibanezler için bu ölçü tutar. Ankarada isen müsait bir zamanda bir kahve ve sohbet karşılığında ayarlarız.

Al mezroyu 25.5 skala için 64.8 cm kalın mi ve sol telini la yı 1.6mm manyetiklere doğru sonra RE yi la telinden 1.2mm manyetiklere doğru. Sol teli aynı 64.8 diğerlerini yine yukarıdakileri baz alarak dene olacaktır. Tel kalitesizse entonasyon tutmasıda zor. Ama genel itibariyle ibanezler için bu ölçü tutar. Ankarada isen müsait bir zamanda bir kahve ve sohbet karşılığında ayarlarız.
Ankarada degilim hocam yine de tesekkur ederima😁

Ama tam anlamadim dediginiz olculeri mi ve solu 1.6mm re ve la 1.2mm sol telini ve ince miyi kac mm yapcam ?
Direkt bu videodaki gibi yapsam nasil olur ?

Son düzenleme:
Hocam selamlar,konuyu hafiften değiştiriyorum ama gitarımda ilk kez tel değişimi yapacağım köprü olarak floyd rose 1000 serisi var.Tel değişimi ve sap ayarı için bu video yardımcı olur mu ve tabiiki ilk işlem için evde yapmayı onerir misiniz,tecrübelerinizi aktarır mısınız
Bu videoyu izle tam bir şekilde ayarlayamazsan bırak bu işleri o kadar diyorum. Diğer gitarlarda da nasıl yapılacak LP kasa strat vs hepsini anlatıyor. Tabi asıl Floyd sistemi için. Sıralamayı ve değerleri dikkat et not et uygula tamamdır. Elinde yoksa zaten kartvizit vs aynı ölçüleri söylüyor ona göre bakarsın

Sap ayarı tel değişimi entonasyon tek yüksekliği vs ayarladıktan ve akort ettikten sonra 1.23.40 sonrasına dikkat et. En önemli kısımlardan biri yoksa Floyd aşağı indi yukarı kalktı akort bozuldu diye uğraşır durursun.

Gitarın sapını veya vidaları kırmamışsanız hiç bişi olmaz. ilkinde 2 saat harcarsınız 4. seferde 15 dk. ameliyat yapmıyorsunuz merak etmeyin...👍

Hocam tellerın hepsını aynı anda kessem sonra temizleyip telleri taksam 20dakika gibi birsey alir sanirim bu sirada sap ayari bozulmaz degil mi ? veya 1 saat surse bozulur mu?

Geri