Gitarın tellerini nasıl aşağıya indiririm?

Gitarın köprüsünü kurcalarken adını bilmediğim parça yerinden çıktı gibi ama hiç vida deliği görünmüyor ve çok gevşek oldu. Je yapmam gerek lütfen yardım edin.

IMG_20240919_221152.webp IMG_20240919_221133.webp IMG_20240919_220005.webp IMG_20240919_164924.webp IMG_20240919_164918.webp IMG_20240919_221127.webp

Böyle oldu, normal mi? Saddle sabit duruyor oynayınca ama teller hala yuksek, ve saddle'ı indirmeye calisinca vida yamuluyor ve cikiyor yerinden, bunun girecek yeri yok gibi hafif asinmislik var sadece

17267767124527325809429393796030.webp 1726776930786562527928370228851.webp

Gitarın tel yüksekliği epey fazla gözüküyor.Ayrıca her saddle aynı yükseklikte olmaz,genelde tel kalınlaştıkça yükseklik artar.Genel bir ayardan geçmesi için bir luthier'e götürmenizi öneriyorum.Fretlerde bir sorun yoksa da genel aksiyon seviyesi daha aşağı çekilebilir.

Gitarın tel yüksekliği epey fazla gözüküyor.Ayrıca her saddle aynı yükseklikte olmaz,genelde tel kalınlaştıkça yükseklik artar.Genel bir ayardan geçmesi için bir luthier'e götürmenizi öneriyorum.Fretlerde bir sorun yoksa da genel aksiyon seviyesi daha aşağı çekilebilir.
Tel yuksekli sadece saddle ile mi oluyor yoksa arkadaki vida yeri ile de mi isim var, bir de bu vidanin bir yuvasi var mi yok mu? Sadece asinmis bir tabaka olarak gozukuyor ben delik var saniyordum

Tel yuksekli sadece saddle ile mi oluyor yoksa arkadaki vida yeri ile de mi isim var, bir de bu vidanin bir yuvasi var mi yok mu? Sadece asinmis bir tabaka olarak gozukuyor ben delik var saniyordum
Tel yüksekliği sadece saddle ile ayarlanmaz.Sap ayarsızsa(fazla içbükey ise) ya da üst eşikte bir sorun varsa tel yüksekliğini saddle üzerinden düşürmeniz bir fayda sağlamaz.Gitarınızın modelini belirtirseniz belki daha net yardımcı olabilirim.

Giriş seviyesi gitarlarda esas amaç ürünü olabildiğince uyguna üretmek olduğundan köprüye entegre saddle üretmek yerine köprünün üstünden gövdeye monte etmiş olabilirler.Görüp bakmadan değerlendirmek zor,ancak vida oyuğu yalama olmuş durumda ise bir luthier orayı ahşap tozu ve tutkalla doldurarak ya da kürdan benzeri materyali tutkalla doldurarak tekrardan delik açarak ayarlayabilir.Yine de o gitarın düzgünce çalınabilecek düzeyde olması için bir elden geçmesi gerekiyor.

Sap ayarı, saddle ayarı, köprünün kendi yüksekliği ayarı (bazı gitarlarda), köprünün düz durması ile ilgili ayar (bazı gitarlarda arkadaki vidalarla). Üst eşiğin kontrolü ve gerekirse müdahale edilmesi. Fretlerin kontrolü ve gerekirse müdahale edilmesi.

Bir luthier (gitar tamircisi) görse daha iyi olacaktır.

Geri