Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Valla siz benim bu forumda ilk dis biledigim insan olmustunuz GL56 sahibi olmaniz(sanirim bu baslikta gordum resimleri vardi) sebebi ile demek hersey karsilikli🙂 sac modeli aslinda yakin ama ben Turkce ona 90 lar basi Sakaryaspor'lu futbolcu modeli diyorum daha aciklayici oluyor🙂

Bu saatte iyi güldüm saç modeli tanımına 🙂

Bu arada hiç taWsan diye bir nick kullandınız mı forum mecralarında daha önce? Haji'sı olan birisi daha vardı bu nicki kullanan, üç beş kelam eden arada... Siz olabilir misiniz diye düşündüm 🙂

Evet ciddi anlamda George Lynch ekipman sahiplerine "stalking" yapıyorum 🙂

Yok ben degilim, simdi soyle oldu ben 2012 sonbahari Turkiye'de gecirdim Ankara'da; o arada da surekli sahibinden.com dan satilik birseyler bakiyorum hadi adini da koyalim Mesa Rectifier Solo head. Sonra birgun cat Triple Rectifier ilan cikti 2 kanalli olanindan, aradim tabi Retro studyosundan Yakup bey. Dedim ki baska neler var onlari da satacak misiniz diye o da dedi ki bi suru sey var ciktikca cocuklar turkrock'a koyarlar. Anlamadim ama peki deyip kapadim, bir gooogle search turkrock nedir diye bu forumu buldum. Sonra bir sure uye olmadan takip edip nihayetinden de bu "gitarini goster ey ..." basligindaki hazineleri(mubalaga etmiyorum) gorunce dedim bir dakika burada ciddi bir topluluk var Avrupa'da cogu yerde yoktur boylesi, biz de uye olalim. Bu nick de ilk kullandigim nick'tir. George Lynch'in simdiye kadar endorse edip de benim begenmedigim gitari olmadi, sevene degil sevmeyene sasarim kaliteleri de sukela. Elimde takas edecegim fenderlerim var zamani gelince onlari da bu yolda feda edecegim o kadar severim GL abimizi. Muzigini de ayri severim, her aksam kosmaya gidiyorum 1 saat kadar ve o sure zarfinda sadece Under Lock and Key donuyor ipod da o kadar yani...

Hehe, Yakup abinin de kulaklarını çınlatalım, güzel bir "glam" hazinesi vardır, Ibanez Reb Beach, Soldano HR50 falan 🙂

GL'in ekipman ekolü konusuna katılıyorum, sanki "Ulan üç beş amfi gitar yaptırayım da 25-30 yıl sonra Tuğberk'in dibi düşsün hehehe" demiş adam. Hatta şu sıralar takık olduğum bir gitarı var, resmi olarak piyasaya signature olarak sürülmemiş ama drumcityguitarland bu gitardaki potansiyeli görmüş ve 6 tane yaptırmış. Hatta Dokken'dan ayrıldıktan sonra yerine geçen Reb Beach'te de aynı gitarın Suhr varyasyonu var... Merak edenler Lynch'tekini burada, Beach'tekini deburadaki videonun ikinci yarısında ve bu fotoğrafta görebilir.

Dokken döneminden Back for The Attack benim favorim, albüm olduğu gibi gitar dersi niteliğinde. (Blues Jr. + TS9 "duygu adamları" beni ciddiye almayabilirler 😀) One Live Night ve Beast From The East (buradan Heaven Sent) ise en sevdiğim canlı performansları. (Ee ak göt kara göt canlı performansta belli oluyor...)

Konuyu çok fazla dağıtmadan bütün forum ahalisine (duygu adamları dahil) iki şarkı armağan ediyor ve bir gün ebay'de Bootleg Bones açık artırmasında kapışmak nasip olur umarım diyorum 🙂

Eeee madem konu dagildi 🙂 gibiyse o zaman toparlamak babinda bir resim daha yukleyelim. Bir 40th anniversary Fender Strat gelsin. Benim aslinda pek isim olmazdi bununla ama rengine vuruldum. Boyle Boyd Coddington'in atelyesinden cikmis hot rod arabalarin boyasi gibi bir renk gordum mu zeka yasim dusuyor resmen. Neyse buyruns resme;

40th Anniversary.webp

Yok ben degilim, simdi soyle oldu ben 2012 sonbahari Turkiye'de gecirdim Ankara'da; o arada da surekli sahibinden.com dan satilik birseyler bakiyorum hadi adini da koyalim Mesa Rectifier Solo head. Sonra birgun cat Triple Rectifier ilan cikti 2 kanalli olanindan, aradim tabi Retro studyosundan Yakup bey. Dedim ki baska neler var onlari da satacak misiniz diye o da dedi ki bi suru sey var ciktikca cocuklar turkrock'a koyarlar. Anlamadim ama peki deyip kapadim, bir gooogle search turkrock nedir diye bu forumu buldum. Sonra bir sure uye olmadan takip edip nihayetinden de bu "gitarini goster ey ..." basligindaki hazineleri(mubalaga etmiyorum) gorunce dedim bir dakika burada ciddi bir topluluk var Avrupa'da cogu yerde yoktur boylesi, biz de uye olalim. Bu nick de ilk kullandigim nick'tir. George Lynch'in simdiye kadar endorse edip de benim begenmedigim gitari olmadi, sevene degil sevmeyene sasarim kaliteleri de sukela. Elimde takas edecegim fenderlerim var zamani gelince onlari da bu yolda feda edecegim o kadar severim GL abimizi. Muzigini de ayri severim, her aksam kosmaya gidiyorum 1 saat kadar ve o sure zarfinda sadece Under Lock and Key donuyor ipod da o kadar yani...
George abimizin gitarları genelde sabit bir kalite anlayışı var. Signature diye gitardan gitara atlama huyu yok.Kullandığı gitarların ağaç-manyetik-yapı olarak büyük farklılıkları yok gibi duruyor.

bu videoda bile üstteki tonla çok büyük farklılıklar yok.Güzel gitarlar kullanıyor adam vesselam 😀

Bak hele daha kimse begenmemis ben de farkli degilim ya bu kadar beklemisim. O zaman hakkini simdi teslim edelim tas gibi gitar bence hele ki manyetik modifiyenizden sonra. Ne gencler bunlari nasil cayir cayir otturuyor internette ama Turk genci begenmez oyle. Neyse bu fani der ki gule gule kullaniniz efendim...

Jb not dead yet'te gormustum.en cok hosuma giden js bu oldu.

Jb not dead yet'te gormustum.en cok hosuma giden js bu oldu.

Ya arkadas JB nedir sunu acikca yazsaydiniz ya Justin Bieber zannetim Jason Becker aklima gelene kadar ve 5 saniye kadar sadece bu dusunce icimi kapladi yemin ediyorum 2 sene gitti omrumden...Zor toparladik ama size teessuflerimi iletiyorum...Bu forumda bu kusmuk makarnasinin ismini gecirdigim icin de af diliyorum suc ortagim sizsiniz ama.

OsmanBurak, Amarigadasın ya, ebay'da elinin altındadır, oooh, topla baba ucuzdan hazineleri! (Herhalde sen toplayacaksın yani, ben mi toplayacaktım? 😀 ) Bir iki yıla falan bir GC falan açarsın artık İstanbul'da da gözümüz gönlümüz şenlenir? 🙂

OsmanBurak, Amarigadasın ya, ebay'da elinin altındadır, oooh, topla baba ucuzdan hazineleri! (Herhalde sen toplayacaksın yani, ben mi toplayacaktım? 😀 ) Bir iki yıla falan bir GC falan açarsın artık İstanbul'da da gözümüz gönlümüz şenlenir? 🙂
Bak buradan acikca yaziyorum ustadim, yalanim varsa Kirac'in arkasinda solo atmaktan ileri gitmesin su gitar sevdam, Green Card bekliyorum cekilislen cikarsa mecbur her sene gidicez yine; bu olursa size de toplarim, toplar da getiririm. O el emegi goz nuru modlu valbee nizin yanina bir JSX yakisir(ahhh ah daha gecen hafta 400 dolara gitti bir tane burada) olmadi bir 5150 falan olur yok istemezseniz 6534+ bu boyle gider sizi Peavey ile bulusturmak boynumuzun borcu. Gitar derseniz siz Fender deyiniz ben cibsin diyeyim siz isteyin Pensa Suhr buluruz Rudy amcanin dukkanindan baska birsey olur soylerisniz gider deneriz resimleriz he dersiniz getiririz kurus para istersek tasimak falan icin 70 lik raki carpsin...Bu is paylasarak guzeldir, uc otuz paraya fabrikaya sattigi uzumler hep raki olmus bir aileden geliyoruz isimiz insanlarin kafasini guzellestirmek bir nevi... Yapariz yani, biz kimseye nazar etmiyoruz kimse de bize etmesin.

Bak buradan acikca yaziyorum ustadim, yalanim varsa Kirac'in arkasinda solo atmaktan ileri gitmesin su gitar sevdam, Green Card bekliyorum cekilislen cikarsa mecbur her sene gidicez yine; bu olursa size de toplarim, toplar da getiririm. O el emegi goz nuru modlu valbee nizin yanina bir JSX yakisir(ahhh ah daha gecen hafta 400 dolara gitti bir tane burada) olmadi bir 5150 falan olur yok istemezseniz 6534+ bu boyle gider sizi Peavey ile bulusturmak boynumuzun borcu. Gitar derseniz siz Fender deyiniz ben cibsin diyeyim siz isteyin Pensa Suhr buluruz Rudy amcanin dukkanindan baska birsey olur soylerisniz gider deneriz resimleriz he dersiniz getiririz kurus para istersek tasimak falan icin 70 lik raki carpsin...Bu is paylasarak guzeldir, uc otuz paraya fabrikaya sattigi uzumler hep raki olmus bir aileden geliyoruz isimiz insanlarin kafasini guzellestirmek bir nevi... Yapariz yani, biz kimseye nazar etmiyoruz kimse de bize etmesin.

Böyle konuşma, her yolculukta ağırlaşan yükten mütevellit, 50 yaşına gelmeden Türkiye'ye gidiş gelişlerin neticesinde fıtıkların patlar demedi deme 😀

Geri