Ufak bir inceleme yazısı gelir mi?
Ayrıntılı inceleme sanmıyorum.
Kısa yorumum gitar mükemmel. Hem hafif hem de çok dengeli, ayakta çalarken, neck dive olayı yok, manyetikleri Ormsby kendi üretimi, her ikisi de yeterince güçlü. Köprü manyetiğinin ton karakterini dçok beğendim. Ayrıca coil split özelliği ile singlea donusturme de var.
Gövde Swamp Ash olmasına rağmen tonu zayıf kalmıyor, rezonansı gayet iyi.
Fret işçiliği mükemmel. Paslanmaz çelik fretler, kenarlar güzelce yumuşatılmış, keskin uç -köşe yok. Sap profili gayet iyi, Thin U ESP profili.
Hem V kasa hem de headless olması benim için şahane oldu, çok az yer kaplıyor, gitarı çalarken köşesi, sap ucu bir yere çarpacak - kırılacak korkusu yok. Soft case ile geliyor. Herhangi bir eksi bulamadım gitarda, şurası iyi olmamış diyebileceğim. 25.5 e 27.5 inç Multiscale olması da büyük bir artı.
Şekil ve spec olarak da zevk meselesi tabii, headless seven de çok nefret eden de... Ben sevdim aldım, dördüncü headless gitarım.
Marka olarak daha spesifik ve butik diyebileceğimiz bir firma olduğu için fiyatlar biraz yüksek tabii. Ama gitarı eline alınca hak ediyor diyorsunuz.
Üretim yeri Kore World Music Instruments. Gayet iyi iş çıkarmışlar. En üst seri LTD'ler ile karşılaştırınca bunu daha iyi buldum.
Bunun daha iyisi de Ormsby custom shop Avustralya üretimi olur, onlar da 2 kat daha fiyatlı.