G
Guest
ya emre tiryaki seninde şu emeğe yazıksözüne delioluyorum ha heryerde aynı şeyigitarıkırma bölümünde deyaptın olum elini kırsan neyse gitara saygısızlık olur emeğe değil iyiki bi laf öğrenmişin emeğe saygısızlık die
buraknum demiş ki:ya emre tiryaki seninde şu emeğe yazıksözüne delioluyorum ha heryerde aynı şeyigitarıkırma bölümünde deyaptın olum elini kırsan neyse gitara saygısızlık olur emeğe değil iyiki bi laf öğrenmişin emeğe saygısızlık die
buraknum demiş ki:ya emre tiryaki seninde şu emeğe yazıksözüne delioluyorum ha heryerde aynı şeyigitarıkırma bölümünde deyaptın olum elini kırsan neyse gitara saygısızlık olur emeğe değil iyiki bi laf öğrenmişin emeğe saygısızlık die
manyetik_porecesi demiş ki:Arkadaşlar bildiğiniz gibi bazı insanlar bilerek gitarlarını zımpara, bıçak vs. nesneler kullanarak eski görünümüne getiriyor. Fenderin "relic" olarak adlandırdığı olan yani. Bu olayın nasıl yapıldığını, fikirlerinizi burda tartışalım.
Ben şahsen eski görünümlü gitarları daha çok seviyorum. Geçenlerde arkadaşım tutturdu gitarımı eskitelim diye. Biz de toparladık anahtarı, bıçağı, zımparayı, çakmağı, tornavidayı işe koyulduk gitarın üzerinde. Tabi el becerimizin yokluğundan dolayı rezil ettik amerikan teleyi. Boyattı arkadaş şimdi gitarı o kadar iğrenç oldu ki... Ama işi bilseydik daha iyi olurdu...
aschkar demiş ki:eskitme için tavsiyem 500 kum olan zımparaları zünger destekle kullanmandır.çok tatlı bir matlık verir.kumu yükselttikçe çizikler azalır.ama bulabilirsen 1200 kum zımpara ile yap.baktın beğenmedin mi?polisaj keçesi ile cam gibi yaparsın tekrar.polisajını her ensturman tamircisinde bulabilirsin. 😉manyetik_porecesi demiş ki:Arkadaşlar bildiğiniz gibi bazı insanlar bilerek gitarlarını zımpara, bıçak vs. nesneler kullanarak eski görünümüne getiriyor. Fenderin "relic" olarak adlandırdığı olan yani. Bu olayın nasıl yapıldığını, fikirlerinizi burda tartışalım.
Ben şahsen eski görünümlü gitarları daha çok seviyorum. Geçenlerde arkadaşım tutturdu gitarımı eskitelim diye. Biz de toparladık anahtarı, bıçağı, zımparayı, çakmağı, tornavidayı işe koyulduk gitarın üzerinde. Tabi el becerimizin yokluğundan dolayı rezil ettik amerikan teleyi. Boyattı arkadaş şimdi gitarı o kadar iğrenç oldu ki... Ama işi bilseydik daha iyi olurdu...
buraknum demiş ki:niye yazdım söyleyimm kareş bana hiç kimse gitar kırmanın gitarı eskitmenin emeğe saygısızlık olduğunu söylemesin ben herkese gidin gitarlarınızı kırın mı diyorum arkaaşplar o bir anlık bir şeydir obür tüelü olursa özenti den başka bir şey olmaz zaten eskitme konusunda ise dünya bilir ki eskimiş gitarlar daha karizmatik durur ama bence bunu yapmacık bir şekilde olması kendini belli eder herşeyin en güzeli doğalıdır kendi eskiyince daha doğal bir havası olur bu konuya tüm cevapları vermiştir umarım :?
ugur620 demiş ki:ilk günkü gibi parlaması lazım bence...
Steve vainin gitarları ayna gibi.
manyetik_porecesi demiş ki:Tatildeydim de uzun süredir yazamıyorum. Arkadaşlar haklı olanlarınız da var haksız olanlarınız da. Sonuç olarak arkadaş o gitara para verdi ve kendi rızasıydı gitarı eskitmeye çalışmak. Tabi kötü bir iş çıkardık ama bize bir ders oldu, hatalarımızdan öğrendik. Ayrıca önceki sayfalarda yediğimiz fırçaların kat kat fazlasını Murat Sezen'den yedik gitarı boyatmaya götürünce. "Aptal cenabet" lermişiz Murat Abi'ye göre 🙂 Saolsun, saygı duyarız...