AllexStone demiş ki:
3-Ne amaçla müzik yaptığını bilmeyen. Öyle rüzgarına akışını doğru yol alan, kendilerine amaç ve ideal oluşturmak için müzikten medet umanlar
işte benim dahil olduğum grup. Benim durum ise şöyle,
yaklaşık 4 sene önce kuzenimden klasik gitarını ödünç olarak aldım, bir iki akor öğrenip boş zamanlarımda kendi kendimi tatmin etmekti amacım, ne teknik çalıştım ne başka bir şey sadece şarkı ezberlemeye çalışıyordum, sonra ne mi oldu?
Kuzen evlendi, enişteye başından beri kıl oldum nedense, o da bunun farkına vardı ve "saz çalıyorum ben versene şu gitarı bakayım çalabilecem mi" dedi ve aldı gitarımı. Bir daha geri vermemek üzere...
Bu durum acayip canımı sıktı, buna bir karşılık vermem gerekiyodu, hemen gittigidiyor.com a girip gitarlara baktım, amacım yine klasik gitar almaktı ama kırmızı bir elektro gitar görüp atladım (200 ytl
🙂, sadece rengine hasta oldum çünkü orada yazan özelliklerden hiçbişey anlamıştım, amacım enişteme gösterip aha sen benden o klasiği aldın bak ben altta kalmadım en yaptım demek.
Sonra bu saçma tutumu bir kenara koyup elektro gitar nedir, nasıl çalınır diye yoğunlaşmaya başladım, bu sürede ne istediğimi farkettim, müzikle uğraşmak, hep bir hobim olsun istemiştim ve sonunda oldu işte. Ama benim hobim müzik ile ilgili forumları dolaşmak bol bol okumak, elektro gitar ve ekipmanı hakkında bilgi almak.
Konuya dönersek, evet ben akışına bırakanlardanım, ne amaçla müzik yaptığımı artık biliyorum, amacım amatör olarak bir ekipman çalabilmek, sevdiğim grupların parçalarını kendime göre yorumlayıp acaba böyle çalarsam nasıl bişey ortaya çıkar demek. Çünkü müzik dinlemek ne kadar rahatlatıyorsa çalmak da o kadar rahatlatıyor. Enstrüman çalabilmek, iyi veya kötü bambaşka bir his bence.
Yetenek konusunda özürlü olduğumu düşünüyorum. Buna karar vermem çok kolay oldu. Bir arkadaşım yıllar önce dinlediği bir şarkının kime hangi albümüne ait olduğu hemen söyler, adam 6 aydır elektro çalmasına rağmen tekniği çok kötü olsa bile şarkıları kulaktan kolayca çıkarabiliyor, hatta ve hatta adam solak ama benim sağ gitarımla yapıyor bunu. İşte o zaman anladım eğer müzik kulağın varsa müziğe yeteneklisin demektir. Yoksa kasla, parmak uzunluğuyla yetenekli olunmaz. Çünkü müzik kulağı olan bir insan ha şurasını şöyle çalarsak şöyle ses çıkar gibi alt yapıya sahiptir, veya şurda hammer on yapıp bend uygularsak daha tatlı bi ses ortaya çıkar diyip kolayca üretebiliyor. Ben yetenek açığımı teknikle kapatmaya, ünlü gitaristleri izleye izleye kapatmaya çalışıyorum. Pek başarılı olacağımı sanmıyorum ama başka seçenek yok.
Sahneye çıkmak gibi amacım yok olsa süper olur tabi ama gerçekçi bakmaya çalışıyorum, tek istediğim sevdiğim grupların parçalarını temiz ve o duyguyu ucundan da olsa verebilmek.
okuyanlara teşekkürler.
🙂