Keşke Gripin'i tanımıyo olsam,keşke Haluk Kurosman'ı tanımıyo olsam da yazmış olsam bu yazacaklarımı.Yine de yazacaklarımın bunların etkisinde olmadığını içtenlikle söyleyebilirim.
Gayet güzel bir forum ortamı var bu sitede ve herkes istediklerini rahatlıkla ulaştırabiliyor sevdikleri ya da sevmedikleri guruba.Ama bazı arkadaşlar var ki ne yazık ki onların yazdıklarını "zevkler ve renkler tartışılmaz" diyerek kestirip atamıyorum.Onları tanıdığımdan değil,onların albümünü almış olan bir dinleyici olarak kendime de yapılmış bir hakıszlık olarak görüyorum bunu.
"dandik,dandik,danik" "olmamış,olmamış,olmamış" !!!!!!!!!
Nasıl bir eleştiri anlayışıdır bu anlamış değilim.Mantıklı bir açıklama yapılamdıkça bu tür yazıların kesinlikle "çekememezlik" ve "ardniyetlilik" ile yazıldığını düşünmekten de kendimi alamıyorum.Hele bir tanesi var ki....Vokalin sesi ile ilgili...Kötüymüş güya..Sanırım biz gerizekalıyız,biz iyi sesden anlamıyoruz.Ya da iyi besteden...
Güya rock müzik dinleyicisiyiz,güya Türkiye'de bir şeylerin değişmesini isteyen insanlarız....
Bu ülkede böyle ardniyetler,böyle çekememezlikler,böyle arkadan kuyu kazmalar olduğu sürece ne yazık ki bir yerlere gelmemiz çok zor..
Haddime düşmeyerek,mantıklı ve Türkiye'de iyi şeyler olmasını isteyen birinin "dinleyip" de sevmediği bir grup hakkında yazabileceği basit ama kırıcı ve zedeleyici olmayan cümlelerden birini yazmak istiyorum;
"Bence çok iyi olmamış,pek bana göre değil,ama yolunuz açık olsun,sonuna kadar destekliyorum"
Ama ne yazık ki böyle şeyler yazmanın küçüklük olduğunu sanan ve güya "rocker" olan insanlar var aramızda.
Oturup da kimseye ahlak dersi vermek gibi bir niyetim yok,haddime de değil fakat rica ediyorum "zevkler ve renkler tartışılmaz" lafının arkasına sığınıp da hiç bir anlam ifade etmeyen sözler söylemeyelim....Şu forumda bir ortam sunulmuş ise bizlere,aklımıza her geleni yazmak yerine,birilerine faydalı olabiliecek,eleştiri ise de,kimseyi kırmayacak sözler yazalım.
Özellikle "turkrock.com" gibi bir sitede buluşuyorsak en büyük amacımız sevmesek de elimizden geldiği kadar destek olmaktır bu guruplara..
Tarzlarımız uyuşmasa bile kesinlikle ön yargı ile yaklaşmadan dinleyip çok da sevidiğim şarkıları olan bir grup GRİPİN..Ve kiminle tartışırsam tartışayım,kimlere de laf sokarsam sokayım sonuna kadar da desteğimin arkasındayım..SİZ, SİZİ ÇEKEMEYENLERE ALDIRMAYIN!!!!!