Grup ve müzisyen ilanları için hangi platformları kullanıyorsunuz?

Birçoğumuzun bildiği ve benimde uzun yıllardır kullandığım garaj sitesi grup veya müzisyen aradığımızda ilk baktığımız yerlerden biriydi. Diğer farklı platformları paylaşabiliriz. Facebook grupları yada siteler gibi gibi..

Aktif olan facebook gruplarını ya da en azından insanların kontrol ettiği yerleri de (en azından işinize yarayanları) eklerseniz iyi olur. Bir dönem facebook'ta aratıp birkaç tane gruba yazmıştım, pek bir geri dönüşü olmadı. Biraz fantastik bir olay benim ilan ama yine garaj şu ana kadar açık ara en çok işe yarayanı, onun da daha iyi olacak diye app'ini yaptılar ama daha kötü etkiledi sanırım.

musizyen net bir süredir tekrar hareketlenmeye çalışıyor gibi, arada bakıyorum ama maalesef kimse yok. Alternatif bir yer olmasını isterdim ama şu an buna çok uzak durumda.

Bir iki telefon uygulaması da denemiştim, onlar biraz aktif ve işe yarayabilir, benim için pek işe yaramadı ama aratınca gelen en popülerlerden bir iki tanesi denenebilir. Denediklerimin isimlerini hatırlamıyorum.

Zaten garaj bozulduğu için 5 aradan sonra burada üyelik açtım tekrar. Garaj mobil uygulamaya geçince eski üyeler için bi kod gönderip o kod ile yeni garaj'a devam edildiğinden bahsediyordu ama yaptım olmadı.
Şuan eski üye olarak eski sistem gibi giriyorum ama aşağıda fotoda olduğu gibi alt sağdan DEVAM butona tıklayınca bi sonraki sayfaya geçmeyip yerinde sayıyor.
Yeni barajdan verilen olanların hepsi de İstanbul'dan verilmiş gibi görünüyor.
İlan açan mallar da şehir belirtmiyor çoğu.
2..3 ilana yazdım dönüş olmadı, okundu bildirimi de yok.

Eskiden ne güzeldi ama bozdular uygulamasını yapınca.
Gerçi bi cacık olmaz artık bu devirde.

IMG_20250125_084214.webp

Zaten garaj bozulduğu için 5 aradan sonra burada üyelik açtım tekrar. Garaj mobil uygulamaya geçince eski üyeler için bi kod gönderip o kod ile yeni garaj'a devam edildiğinden bahsediyordu ama yaptım olmadı.
Şuan eski üye olarak eski sistem gibi giriyorum ama aşağıda fotoda olduğu gibi alt sağdan DEVAM butona tıklayınca bi sonraki sayfaya geçmeyip yerinde sayıyor.
Yeni barajdan verilen olanların hepsi de İstanbul'dan verilmiş gibi görünüyor.
İlan açan mallar da şehir belirtmiyor çoğu.
2..3 ilana yazdım dönüş olmadı, okundu bildirimi de yok.

Eskiden ne güzeldi ama bozdular uygulamasını yapınca.
Gerçi bi cacık olmaz artık bu devirde.

176360 eklentisini görüntüle

Web versiyonu kasten düzeltmediklerini düşünüyorum. Bu hata siteyi yapanlara birçok kez söylendi ama hala aynı. Zaten bilmeyen biri web versiyona bile zor ulaşır. İlanların tıklama sayıları bile dramatik şekilde düştü.

"Yeni garaj" diye gönderilen ilanların hepsi app üzerinden açılan ilanlar, onlara mesaj atınca zaten app'e gitmiyor. Yani birkaç ay önce öyleydi, düzelttiler mi bilmiyorum. O ilanlara ulaşmak için app'i yükleyip oradan yazmak gerekiyor.

App kullanımı arttı mı bilemiyorum, çok takip edemiyorum. Kullandığım süre içinde birkaç mesajlaşmada ben de, karşı taraf da geç döndü. Yani muhtemele bir çoğu uygulamaya bir kere girip sonra kaldırıyor olabilir ya da bildirimleri kapatıyordur (ya da izin vermiyordur), bilemiyorum.

App sevdasını anlamıyorum, muhtemelen bir şekilde paraya çevireceklerdir. O konuda eleştiremiyorum ama kullanım alışkanlığı oluşturmadan ve weble tam çalışır vaziyette yapmadan ne olacağını düşündüler bilemiyorum. App kullanımı web'deki bildirimlere anlık ulaşmak için işlevli olurdu. Ya da tamamen web'i kapatmaları gerekiyordu ki bu da saçma. İki arada bir derede tercihle öyle işleyen siteyi (en azından ilgililer birbirine ulaşabiliyordu) bozdular. Gerçekten ne yapmaya çalıştıklarını anlamak zor.

Eski sistemden devam eden üyelerin ilanlarına sadece
"Müzisyen arayanlar"
"Grup arayanlar"
bölümüne tıklayarak görebiliyorum.
Tabi sonraki sayfaya geçmiyor tekrar yeni sistem üzerinden verilen ilanlar çıkıyor.

Böyle aratınca sizin ilanınız da çıkıyor buradaki üyelik nikiniz.
Eski ilanı düzenleme yaptım 2 ay geçti halâ ilana alınmadı, kontrol edilecek sözde.
Gerçi yerel müzisyen diye bişey de kalmamış artık, ilan açsam kaç yazar.

2019'da burada kapanan hesaptan sonra bu yüzden tekrar üyelik açtım burada geçen yıl.
gerçi 6 aya kalmıyor bikaç oksijen israfı gereksizler yüzünden kapatıp duruyorlar rencide olmuşlar çünkü

IMG_20250125_133321.webp

Eski sistemden devam eden üyelerin ilanlarına sadece
"Müzisyen arayanlar"
"Grup arayanlar"
bölümüne tıklayarak görebiliyorum.
Tabi sonraki sayfaya geçmiyor tekrar yeni sistem üzerinden verilen ilanlar çıkıyor.

Böyle aratınca sizin ilanınız da çıkıyor buradaki üyelik nikiniz.
Eski ilanı düzenleme yaptım 2 ay geçti halâ ilana alınmadı, kontrol edilecek sözde.
Gerçi yerel müzisyen diye bişey de kalmamış artık, ilan açsam kaç yazar.

2019'da burada kapanan hesaptan sonra bu yüzden tekrar üyelik açtım burada geçen yıl.
gerçi 6 aya kalmıyor bikaç oksijen israfı gereksizler yüzünden kapatıp duruyorlar rencide olmuşlar çünkü

176361 eklentisini görüntüle

Evet ilan düzenlemelerine de bakmıyorlar sanırım, sadece güncelleyince otomatik güncelleniyor. İlan sayfalarında da sonraki bölüme hiç geçmiyor, tüm bunların kasten böyle bırakıldığını düşünüyorum.

Ben ilanları artık günlük alışkanlık olarak güncelliyorum. App'e geçmeden önce arada sırada cevap gelirdi. Gelmese dahi ilanlar tıklanırdı ama app'den sonra tüm bunlar bıçak gibi kesildi. Tabii belli sayıda ilgili arkadaş bakıp artık ilgilenmediği için de otomatik azalıyor ama ne olursa olsun app olayının etkisi çok büyük.

Bu konuda ihtiyaç var yani müzik grubu olayı tamamen bitmiş olamaz, belki artık herkes daha çok kendi hesabına/sosyal medya profiline çalmak istiyor bilemiyorum ama nihayetinde sosyalleşme aktivitesi yani her dönem lazım, garaj bu işin alım-satım yönüne ağırlık vermeye çalıştı sanırım ama ilginç şekilde turkrock hep bu konuda daha aktif olmuş. Burada da ilan bölümü çok atıl. Böyle garip ve saçma bir durum işte...

Bu arada evet pano olarak app'den eklenenleri "Diğer ilanlar" kısmına koyuyorlarmış. Yani bu bile saçma ve "Yeni Garaj (2138 ilan)" şeklinde son rakam yani 2138 tane ilan otomatikman eski versiyonda olması gereken kategoride bile değil. Saçma sapan işler işte.

Geri