Girişi ve çıkışı boş bırakmadığın sürece bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ben anahtarlı prizde kullanıyorum direk anahtardan açıp kapatıyorum bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Analog pedallar bu tip durumlarda daha esnek. Sıkıntı yaşasan bile çok ucuza tamiri yapılabilir. Dijital pedalların çoğu da içindeki çipi koruyan sistemler kullanıyor.
Başka bir husus gücün yettiğinden emin olman lazım. Ben eskiden tek adaptör ile daisy chain bağlıyordum. Bütün pedalları kaldırmadığı zaman hepsi açılıp kapanıyor kendi kendine sürekli bu zarar verebilir.
Fişe takıp çıkarırken de bazen elektrik atlıyor kısa devre oluyor. Çok fişe takıp çıkarmak pedallardan ziyade adaptör için sıkıntılı olabilir. Ben bu durum için korumalı priz aldım. Amfi bilgisayar adaptörler hepsi ona bağlı. Onun anahtarını açıp kapatıyorum. Güç kaynakları da akım korumalı oluyor genelde. Kısa devre falan olursa kapatır direk kendisini.
Benim tavsiyem anahtarlı priz kullan. Adaptörleri çok çıkartıp takma. Pedalların girişindeki çıkışındaki kabloların ucunu boş bırakma.