Evde on board ses kartıyla Asio4all programı sayesinde Guitar Rig de latency yi 10 Ms yaptım. Eğer ses kartlarına bu kadar yatırım yapmak istemeyen arkadaşlar varsa ve bu programı merak ediyorlarsa hiç latency (gecikme) den veya ses kalitesinden şüphe etmesinler. Ben on board ses kartı ve 2+1 Creative ses sistemiyle evde çok güzel tonlar aldım. Tavsiye ederim kullanacak arkadaşlara...
Tabi bu arada kayıt işinden bahsetmiyorum, çünkü denemedim zaten kayıtla uğraşmayı pek sevmiyorum, sadece evde istediği amfilerin tonlarını almak isteyenlere ucuz ve kısa bir yol.
İsteyenlere yardımcı olabilirim.
- On board kartın mikrofon girişine Gitardan gelen jakı küçültücüyle bağlayın.
- Asio4all programını yükleyin ve Guitar Rig den ayarlamalarla(ayarlamaları belirteceğim) seçin
- Ses sisteminizden gıcır gıcır tonlar sizi bekliyor
Asio4all için ayarlamalar
Guitar Rig >> File >>Audio and MIDI Settings seçin
Daha sonra çıkan pencerede;
Interface "ASIO"
Sample Rate "48000"
Output device "Asio4all v2"
-Daha sonra bu seçeneğin yanından bulunan "Asio Config" e tıklayın. Çıkan pencerede;
-Advanced Settings seçeneğine tıklayın
-"Latency Compensation" kısmındaki "In" ve "Out" kısımlarını sola dayayın yani 0 (sıfır) a getirin.
-Pencerenin sol altındaki "Asio Buffer Size = 512 Samples" kısmını isterseniz değiştirin ama bu haliyle latency 10 ms olacaktır.
Tabi bu arada mikrofon girişinden girdiğiniz gitarınızı asionun ve guitar rig deki settings den gördüğüne emin olun. Eğer görümüyorsa Guitar rig i kapatın tekrar açın o zaman görüyor.
Asio4all programı için yardımcı olabilirim, Guitar rig için de yardımcı olurum
Sadece bilgilendirme amaçlı yazdım çünkü o kadar forum gezmeme rağmen bu şekilde bir anlatım göremedim. Sürekli ses kartına odaklanılmıştı. Ben on board ses kartıyla hallettim belki birisinin işine yarar.
Ek olarak bu ayarlardan sonra çok dip ses gelirse Guitar Rig deki "NR" Noise Reduction ı çalıştırdığınızda ses baya kesiliyor. Artık kurcalar yaparsınız...
Kolay gelsin...
Bu mesajı başka bir başlığa da atmıştım. Yardımcı olur umarım...